A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Välkommen till PRO Ersboda!

PRO Ersboda är en av flera hundra pensionärsföreningar i Sverige. I hela landet har PRO 360.000 medlemmar och är därmed den största pensionärsorganisationen. Vi kan därmed driva på och skapa opinion in frågor om pensionärernas ekonomi, rättvis beskattning och pensioner det går att leva på.

PRO Ersboda startade sin verksamhet 1990 och har nu ca 540 medlemmar. Föreningen heter PRO Ersboda men medlemmarna bor även i andra stadsdelar t ex på Mariehem, Mariedal, Carlslid och Ersmark. Förutom vår del i riksorganisationens arbete verkar vår förening aktivt för en god äldreomsorg i kommunen och driver på i ambitionen att skapa flera trygghetsboenden. Vi är också en samlingspunkt för våra medlemmar som vill aktivera sig och träffa andra. Vi genomför kultur- och motionsaktiviteter, studiecirklar i olika ämnen, gemensamma resor och studiebesök. Se vår hemsida (pro ersboda.se) under fliken Verksamhet.

Vi är angelägna att våra medlemmar ska känna sig välkomna och ”hemma” hos oss! Vi tar till oss synpunkter och förslag som kan förbättra vår verksamhet.

Olof Arntzén
Ordförande

Aktuellt från Ersboda

 • Medlemscafé 13 juni

  2018-06-15 PRO Ersboda avslutade vårterminen med traditionell grillfest. Temat var Ljuva 50-tal! I inbjudan utlovades en eller flera hemliga gäster och när de anlände fick man förklaringen till temat.

  Läs mer
 • Konstvandring

  2018-06-11 Umeå Folkets Hus har en av Umeås största konstsamlingar berättade Liselotte Ktistakis vid Konstvandringen i slutet av maj. Under den dryga timmen som guidningen varade fick vi se både modern och mer "traditionell" konst

  Läs mer
 • Medlemscafé 16 maj

  2018-05-19 Till PRO Ersbodas medlemscafé nyligen var ordföranden i Björksoppens svampförening, Rolf Libelius, inbjuden. Han inledde sin föreläsning med frågan ”Vad är en svamp?” En mycket mer komplex fråga än man spontant kunde tro.

  Läs mer
 • Pensionärerna visade musklerna

  2018-05-10 PRO, SKPF och Aktiva Seniorer inbjöd till torgmöte 9 maj under parollen Tillsammans är vi starka! Våra röster ska höras! Mellan 100-150 pensionärer hade hörsammat uppropet trots de kyliga vindarna som drog över torget när PRO Ersbodas ordförande Olof Arntzén hälsade välkommen.

  Läs mer
 • Medlemscaféet 18 april

  2018-04-19 Bröderna Martin och Måns Andersson som har butiken WorldofBoardGames.com på Mariedal i Umeå kom fullastade med spel, både gamla och nya, som cafédeltagarna fick testa. Ville man hellre fräscha upp pokerkunskaperna gick det också bra!

  Läs mer
Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.