A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Höstupptaktsmöte

Höstens upptaktsmöte innehöll både föredrag om gamla Obbola av Gunnar Färjare och trevlig underhållning av Obbolaparet Noomi Fossmo och Stefan Granberg.

2019-09-26 PRO Obbolas höstupptaktmöte inleddes med att Gunnar Färjare berättade och visade bilder  från gamla Obbola. Innan fabriken kom fanns bara några få hus vid en kort vägstump. Med pappersmassefakriken följde en snabb tillväxt genom att bostäder för anställda byggdes. Många hus som byggdes var speciella. Arbetarlängorna t.ex. hade dubbla ingångar för att skiftesarbetarnas sömn inte skulle störas. Hus med branta tak är vanliga i Obbola. Av en typ med mycket brant tak, som byggdes efter en modell från Stockholm, finns idag bara ett hus kvar i Obbola. En växande befolkning krävde tillgång service. Handelsbodar, bönhus, smedja, skola mm. Gunnar visade en bild på den vackra byggnad som han och några i publiken hade gått i skola i. Han berättade också om sin uppväxt i Obbola. Många infödda obbolabor i publiken kände säkert igen sig och de nyare obbolaborna fick en bra inblick i brukssamhället Obbolas historia.  

Ordförande Astrid Waller presenterade höstens program och lämnade information från styrelsen.

Efter kaffepausen bjöd Noomi och Stefan på trevlig underhållning med många gamla fina låtar, mest svenska men även Elvis Presley, Engelbert Humperdinck och John Denver. Några nyare låtar som Jill Johnsons ”Kärleken är” hanns också med.

Mötet avslutades med den traditionella lottdragningen.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.