A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Höstmöte 2018

Mikael Wretholm Mikael Wretholm

PRO-distriktets höstmöte ägde rum i Surahammar den 25 oktober.

2018-10-25 Efter att distriktets ordförande Inger Persson från Västerås hälsat representanterna från länets PRO-föreningar välkomna underhöll Mikael Wretholm och Stefan Appelqvist. Mikael sjöng flera av Elvis mest välkända sånger på ett förträffligt sätt, samt berättad lite om Elvis olika engagemang. Stefan spelade piano till de uppskattade sångerna.

Därefter medverkade krissamordnaren Andreas Ahlsén numera verksam i Västra Mälardalens kommunalförbund, dvs KAK-regionens samarbetsorgan. Andreas har en brokig men intressant bakgrund som före detta militär, affärsföreståndare, äventyrsarrangör i skogarna utanför Riddarhyttan och krissamordnade i Skinnskatteberg. Under rubriken ”När krisen kommer” redovisade han sitt och andra kollegors arbete för att sprida kunskap vad vi behöver göra för att vara beredda, om det ovälkomna men inte helt uteslutna skulle inträffa. Vi har skapat ett känsligt samhälle där ganska små problem med ex. strömförsörjning skulle skapa kris i samhällsmaskineriet.

På nätet www.krisinformation.se kan man ta del av information från MSB ”Myndigheten för samhällsskydd och beredskap” men Andreas rekommenderade alla PRO-föreningar att ta kontakt med krissamordnaren i sin kommun så kommer dessa ut och informerar på ett möte.

Under ordförandeskap av Owen Olofsson, ordförande i Samorganisationen i Västerås, avlöpte höstmötet på planerat sätt. Distriktets Verksamhetsplan för 2019 godkändes liksom budgeten för 2019. Enda ändringen blev att förslaget om att distriktets golftävling skulle avhållas i Västerås godkändes.

Avslutningsvis informerade ordf. Inger Persson om kommande verksamhet bl.a. om att PRO Västmanland och Skinnskattebergs kommun prel. i augusti 2019 ska återuppta den tidigare så populära ”Körstämman i Skinnskatteberg”.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.