A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Kolla aktuella resor under hyvudmenyn

 Idag 7 dec hade vi PRO Möklintas julbord i Möklntagården.

65 glada medlemmar hade sökt sig hit för att få höra Salas Lusia underhålla med en fantastisk skönsång. Sedan bjöds det på glögg av tomten Kennet Friberg innan personalen från Möklintagården bjöd på en kall samt en varm Jultallrik som verkligen föll oss i smaken så bra jobbat av er ansvariga och stort tack även för kaffet med godiset efter maten. Aila sålde lotter med strykande åtgång så avslutningsvis var det dragning och en del glada vinnare. Ordförnde hälsade även vår nya medlem Frances Derillers välkommen in i föreningen.

Nya medlemmen Frances Devillers

 


 

 

Idag hade vi höst & budgetmöte med info från ordförnde och kasssörskan om höstens aktiviteter och kommande våren 2018 resor,danser och försöka få fart på studiecirklar samt löpande aktiviteter. Anita Bertilsson gav oss en ingående info om KPR.

Anita Bertilsson

trion PKG


 

Vi i våran förening vill verkligen uppmärksamma våran kära STINA FRÖJD på hennes 107-årsdag med ett STORT JÄTTEGRATTIS


 

Då var höstens första möte avklaradt med trevlig underhållning av +55 från Borlänge och en intressant föresläsning av Erik Dalfjord om  ambulansensprsonalens arbete i Sala . Servering av kaffe med smörgås och kaka samt lottförsäljning.

Erik Dalfjord

+55 från Borlänge


 

Till MINNE 

Erik Larsson har gått ur tiden och därmed lämnat ett stort tomrum efter sig som är svårt att fylla. Erik var en engagerad föreningsmänniska och har ägnat sig åt politik och föreningslivet sedan ungdomen, även PRO har dragit nytta av hans kunskaper som styrelseledamot med varierande uppdrag, senast som ordförande. Erik var den som fixade lekar o tävlingar när vi hade våra sammankomster, bingon skötte han med bravur och boulen var ett av hans skötebarn. Vår tacksamhet i föreningen är omätbar och våra tankar går i skrivande stund till familjen som stod honom varmt om hjärtat. Vi är glada för att fått arbeta tillsammans och vår sista önskan är att du får vila i frid. 


Styrelsen

 

 


 

Hemvändardagen blev en trevlig eftermiddag med gott om besökande som roades med underhållning av Västerfärnebos dragspelsklubb och Allsångsproffsen från Stockholm som har spring i benen. Kaffebiljetter såldes av Maivor och Hans med understöd från köket som stod för grovjobbet i värmen. Trevligt med hemvändarna som återkommer för att träffa gamla vänner från de 7 skolorna som en gång fanns i detta område

Maivor och Hans vid serveringen

 

 

 

 

 

 


 

Idag 23 maj hade vi gökvaka i Rosshyttan med ca 40 medlemmar som hade en trevlig afton med korvgrillning som sköttes av Maud o Gunnar till allas förnöjsamhet och tipspromenad där Sigrid Larsson slutade som ensam vinnare på 10 poäng av 12 möjliga medhavd kaffe o bullar smakde bra i denna soliga afton

 

Maud o Gunnar vid grillen

Kaffestunden

I väntan på fler medlemmar för tipspromenaden

 

Idag 2 maj hade vi våravslutning med sillbord och andra godsaker från enastående kökspersonalen även kaffe o bakelse kom fram till allas förtjusning. För underhållning svarade Spelglädje. På facebook PRO Möklinta kan ni se en video där våran ordförande Bengt sjunger till Spelglädje.

Bl.a. Anita o Ingvorg dukar fram

Kassörskan Maivor tog entre och Aila sålde åror


 Info om boule o tider

 


 

 Idag 4 April hade vi trivselträff med underhållning av Bruksbälgarna och  det bjöds på allsång och även upp till dans av dom som kände sig villig till det. Köket bjöd på semlor som bakats av Anita Bertilsson som smakade mera och lotterierna såldes av Aila stort tack till er alla.

Bruksbälgarna med härlig underhållnng och dansmusik

 Anitas underbara semlor tackar tackar


 

Årsmötet 2017 avklarat med sedvanliga förhandlingar samt kaffe,smörgås och kaka bjöd köket på, även försljning av lotter i form av åror som Aila sköter om på varje möte. Underhållningen bjöd Västerfärnebos dragspelsklubb på till allas uppskattning.

Till mötetsordförande valdes Allan Westin som är säkerheten själv vad gäller att leda och effektvt sköta nyval eller omval som framfördes av valberedningen och ständige sekreteraren Bernt-Erik Eriksson skötte pennföringen med den äran tack för ett bra genomfört möte till alla berörda.

Bernt-Erik Eriksson, mötesordförande Allan Westin sittande samt ordf. Bengt Svensson

Durspelarna från Västerfärnebo

Även dragspelarna från samma klubb


 

Då är det dags för (2017) Årsmöte den tisdagen den 7 mars med sedvanliga förhandlingar och eventuella nyval.


 

Nu är månadsmötet med veteranvetartävlingen avklarad för PRO Möklinta och dom tre som gick vidare blev Hans Johansson,Karin Ehnberg och Rut Westling.

För underhållningen svarade Stig Brask med kompgäng som blev uppskattat av bl.a. de som tog en svängom. Naturligtvis viasde sig köket från sin bästa sida med smörgås och kaka till kaffet. Aila sålde lotter till oss besökare så några blev nöjda vinnare.

 

 


 

våran grötfest avnjuten med underhållning av Hasse o Gun från Huddunge samt sjönsjungande ordförande Bengt med framförande av drömmen om Elin. Se Facebook PRO Möklinta

Här vårat inbjudande grötbord med Anita

 Jan Alvebring kaffe på gröten    Hasse o Gun

 

STYRELSEN önskar er alla medlemmar ett GOTT NYTT ÅR för 2017

 

 

DÅ börjar aktiviteterna år 2017

10 Jan kl.13.00 i Möklintagården är det grötfest och då vore det trevligt om ni kom med förslag av studiecirklar i ämnen som ni är intresserad av gitarrkurs ,datakurs, engelska etc.


 

JULTALLRIK med påhälsning av Sala Lucia

 

Foto: Kenneth Friberg

Då var träffen med Jultallriken avklarad som blev en underbar eftermiddag med besök av skönsjungande Sala Lucia. Möklintagårdens kökspersonal sköter sig alltid förträffligt och dom bjöd på två tallrikar med julmat (varmt, kallt) jultomten (Kenneth Friberg) bjöd på glögg o pepparkakor vid ankomsten. Avslutningsvis bjöds det på blommor till dom som var värda x-tra uppsakttning innan lottdragningen gorde några av våra 71 besökare nöjda med fina vinster.

Foto: På Lucia o gruppfoto Kenneth Friberg.

Några glada besökare vill vi oxå vsa

 


                   

JULTALLRIK

Dags att anmäla sig till årets jultallrik den 6 dec. kl.13.00 sista anmälningsdag är den 30 nov. Anmälan till Maivor 80040 eller Bengt 80285 är bindande pris 80:- och Salas Lucia kommer och sjunger för oss.

  


 

Till dansen idag 7/11 hade vi ca 80st dansanta besökare och härliga Samsonz orkester som höjde trivselnivån till max.Köket hade som vanligt ställt i ordning kaffet med bröd som gav oss energi i pausen till andra halvlek.


 

Då har vi klarat av kombinerat höst o budget möte och köket bjöd på kaffe med smörgås samt kaka, men på grund av oväder blev det lite glesare med medlemmar. Men vi hade härlig underhållning av Revymakarna Sengemark från Västerås som sjöng Karl Gerhard.

 

 


 

Ja då var första höstdansen igenomförd i Möklinta med Holens ork. som vanligt en trivsam tillställning med glada besökare och kaffe med gott bröd (tack köket )i pausen som vanligt.


 

Nu startar lättgympa, bingo och mattcurling den 5 okt. gämna veckor och stickkafet 1ojämn vecka / månad all aktivitet på onsdagar se aktivitetskalender datum och tider.Ej att förglömma danserna som startar 12 september kl 13:30 - 17.00


 

Då är höstupptakten avklarad och då jag själv hade förhinder att delta och ansvarig chef från achima care föredrog att inte komma så kan jag bara konstatera att underhållningen var fantstiskt bra enligt övriga besökare.

 

Höstupptakten den 6 sep kl.13.00 utgår infot om ABF. I ställen kommer chefen för achima ut och står till svars om missförhållanden inom vården så alla PRO-kom till träffen och prata sjukvård med ansvarig chef om vården i Sala och Möklinta. Underhållning: Kickan Anderses


 

Ikväll 8/8 var det efterfest av återvändardagen där vi åt upp resterna från lördagens lyckade träff så vi som städat samhället och hjälpt till under lördagen blev bjudna på god mat kaffe bakelse samt en frågesport som verkligen gav upphov till många skratt och hjärtliga komentarer tack till Bengt och köket

 

 


Då var Möklintadag avslutad med trevlig underhållning  och logdans som tyvärr inte blev så välbesökt. Men underhållningen på efterm. blev uppskattad med allsångsproffsen från Stockholm Johan Ståhl o Mattias Karlsson  som kan rekomenderas, senare avslutade Johnny & Friends från Sala med nostalgisk sextitalsmusik.

Johan Maivor o Mattias

två ordförande på samma kort

Serveringspersonalen Hans Ulla kassörskan Maivor

Aktuellt från Möklinta

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.