A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

NÖJE OCH MYCKET FAKTA PÅ TRIVSELTRÄFF

Trivselträff 2019 Från vänster Anders Vigelsbo, Robert Yngvesson från Sala Kommun. Mats Engström, Mikael Pettersson Sjölund och Hans Ollman från Riksbyggen.

Tisdagen 8 januari 2019, årets första trivselträff, hade 60 personer tagit sig till Bygdegården i snöovädret och blev välkomnade av ordförande Hasse Falk

2019-01-28 Ett fullspäckat program fanns på dagordningen. Studieorganisatör Bill Johansson gick igenom de cirklar som snart påbörjas och intresset är stort för de flesta cirklarna men ett par cirklar gör ett uppehåll. Nästa man i turordningen var Sören Tapper en mycket händig medlem som är suverän på att träsvarva. Han hade massor med träalster i form av frukter, stolar, cittra m.m. som han tillverkat och som han överlämnade till många cirkelledare och han fick mottaga mängder av kramar för sitt trevliga inslag. Kaffet påbörjades eftersom nästa punkt beräknades ta lång tid.

Den stora punkten var Trygghetsboendet som beräknas byggas i Ransta. Från Sala Kommun talade Anders Vigelsbo kommunordförande och Robert Yngvesson planarkitekt och från Riksbyggen Mats Engström förenings-samordnare, Mikael Pettersson Sjölund marknadsområdeschef och Hans Ollman affärsutvecklare-boende för äldre. Byggstart kan ske om 1-2 år om allt går i lås och då kan inflyttning bli aktuell år 2022. Enligt Sala Kommun är Ransta den ort i bygden som växer mest och som nu även invigt sin nya skola och fjärrvärme håller på att anläggas.

Nya villatomter är planerade i området Bälteshagen. Nyckelord från kommunen: Flexibilitet. Nyckelord från Riksbyggen: Långsiktigt tänk på det vi gör. Om Riksbyggen blir byggare för det Kooperativa Föreningsboendet som ska bli ett Trygghetsboende så har de stor erfarenhet av detta eftersom de byggt på 30 platser i Sverige. Massor av frågor ställdes till dessa herrar och de har också fått en utvärdering och synpunkter på vad medlemmarna tyckte efter resan till Frövi där en visningslägenhet på ett nybyggt Trygghetsboende i samma anda färdigställts.

Stor hänsyn ska tas till det som kan förbättras så det blir ett passande bygge för de framtida hyresgästerna och deras önskemål. Riksbyggen tänker långsiktigt på att de material som ska användas ska vara praktiska och hålla länge för att på sikt hålla ner kostnader nu och i framtiden. Alla hoppas på att det inte ska dröja för lång tid innan bygget kan påbörjas. Vidare blev en omgång åror försålda där högvinsten gick till Bertil Hellström. Nästa gång vi träffas är det årsmöte.


Text: Kerstin Johansson

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.