A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

Här är vinnarna i finalen i PROvetarna 2017

Paul Larsson, Solveig Olsson och Ulf Nilsson från PRO Staffanstorp stod som segrare i riksmästerskapet för PROvetarna 2017. Paul Larsson, Solveig Olsson och Ulf Nilsson från PRO Staffanstorp stod som segrare i riksmästerskapet för PROvetarna 2017.

Den 28 september avgjordes finalerna i PROvetarna 2017. Och det blev en hård kamp.

Årets final i den landsomfattande frågesportstävlingen genomfördes som en av höjdpunkterna under PRO:s 75-årsjubileum i Umeå den 28 september. De fem lagen som redan vunnit respektive distrikts- och regionfinaler var taggade för att bli den slutgiltiga vinnaren. Lagen som hade chansen kom från PRO Flen i Södermanland, PRO Haga i Örebro, PRO Horred i Södra Älvsborg, PRO Staffanstorp i Skåne samt PRO Teg i Västerbotten.

Patrik Säker från PRO Riks var spelledare och axlade rollen med bravur och en bra blandning av humor, värt och värdelöst vetande och en bra publikkontakt. Tävlingen lockade in en fullsatt salong av publik från Seniormässan som pågick utanför. Längst fram satt ivrigt påhejande supportrar till lagen men bakom dem var många aktivt delaktiga i tävlingen – om än bara för sin egen skull. Patrik fick hela publiken att skandera med i PRO Tegs hejarklack: Pensionärer kan och vet! Det är ingen hemlighet! PRO, PRO, PRO!

Det blev en spännande upplösning mellan topplagen. Under de sista frågorna var spänningen total och resultatet okänt för både tävlande lag och publik. När sedan slutresultatet avslöjades tackade ordförande Christina Tallberg tävlingsarrangörerna bestående av personal från riksorganisationen, de tävlande lagen och den månghövdade publiken och överlämnade pokalen, och vandringspriset till vinnarna från PRO Staffanstorp och Skåne. 

Text: Ola Nilsson.

Slutresultat:

1. PRO Staffanstorp. 25 poäng.

2. PRO Flen. 22 poäng.

3. PRO Haga. 21 poäng. 

4. PRO Horred. 20 poäng.

5. PRO Teg. 18 poäng.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.