A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

Allers: "Halv miljon svenskar lever i digitalt utanförskap"

Samhället digitaliseras i en rasande takt. Allers har träffat några PRO:are i deras studiecirkel i Malmö, som tagit digitaliseringen i egna händer.

2018-10-29 – Det är bra att samhället digitaliseras men den som står utanför måste ha ett alternativ. Det gäller betalning i kollektivtrafiken, parkering och handel. Det måste finnas ett likvärdigt alternativ under en lång övergångsperiod, säger Anita Lindroth, 79 år i artikeln.

Deltagarna riktar udden mot landets folkvalda politiker som de menar måste ta ett större ansvar. Dels för att den som står utanför ska få stöd, att den som inte vill vara en del inte ska straffas och för att hjälpa till ekonomiskt för de många fattigpensionärer som inte har råd med abonnemang, dator eller mobiltelefon.

Ytterst är regeringen ansvarig för att motverka det digitala utanförskapet. På frågan om hur regeringen arbetar med frågan, förklarar civilminister Ardalan Shekarabi (S) att en rad satsningar genomförts under den gångna mandatperioden och räknar upp flera exempel.

– Men det är också viktigt att komma ihåg att en lyckad digitalisering av Sverige hänger på att alla hjälps åt, både regeringen, myndigheter och den regionala nivån tillsammans med frivilligorganisationer och det privata näringslivet, säger Ardalan Shekarabi till Allers.

Läs hela artikeln hos Allers här!

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.