A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

Arne skrev brev - då dök statsminister Löfven upp

Statsminister Stefan Löfven besökte PRO i Mora. Statsminister Stefan Löfven besökte PRO i Mora.

PRO:aren Arne Pettersson skickade ett tackbrev till Stefan Löfven för regeringens påbörjade utjämning av beskattningsskillnaden mellan arbetstagare och pensionärer - den så kallade pensionärsskatten. Då svarade statsministern genom att plötsligt dyka upp hos Arnes PRO-förening i Mora. "Medlemmarna jublade", säger Arne Pettersson.

2018-07-03 Drygt 100 PRO:are mötte statsministern med kaffe och fika.
– Stefan Löfven hälsade personligen på alla som var där och tog i hand. Efter hans tal höll han en helt öppen frågestund som var väldigt uppskattad, säger Arne Pettersson.

PROpensionären har tidigare berättat om eldsjälen Arne Pettersson som kandiderar för riksdagen för Socialdemokraterna. 

Arne blev chockad när han fick höra att Löfven skulle komma. 

– Jag blev jätteglad, men helt paff! berättar han.

Arne Pettersson och Stefan Löfven.

Stefan Löfven betonade under sitt besök att Socialdemokraterna ska vara helt utjämnad för alla pensionärer senast 2020. Han lovade också att höja pensionen med upp till 600 kronor i månaden om de vinner valet.

– Det kommer att kosta oss att göra detta, men vi ser det som rätt att göra. Det val vi står inför handlar om vårt välfärdssystem. Valet är en folkomröstning om välfärden, säger Stefan Löfven, enligt Dalademokraten som bevakade statsministerns besök.

De kommande dagarna genomför Stefan Löfven en bussturné i Sveriges inland. Bussturnén inleddes i Jämtland och Östersund under söndagen. Under måndagen gick färden genom Dalarna, med planerade stopp i Mora, Borlänge och Avesta. Turnén fortsätter senare i veckan till Skaraborg, Vimmeby och Västervik - där sällskapet ska ta båten till Gotland.

– Det är bättre för Sverige att jag genomför den här bussturnén nu än att jag åker till Gotland. Jag menar att politiken blivit alltför storstadsfixerad. Jag är själv uppvuxen på landsbygden. Jag ser betydelsen av att samhället är närvarande ute i hela landet. Därför är det så viktigt för mig att hinna göra detta också, säger han till DD.

Arne Pettersson och Stefan Löfven.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.