A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

FN:s världsdag mot våld och övergrepp mot äldre kvinnor och män

FN:s världsdag mot våld och övergrepp mot äldre kvinnor och män. FN:s världsdag mot våld och övergrepp mot äldre kvinnor och män.

I dag den 15 juni är det FN:s världsdag mot våld och övergrepp mot äldre kvinnor och män. Våld mot äldre är ett allvarligt brott mot mänskliga rättigheter och ett stort folkhälsoproblem som drabbar främst äldre kvinnor.

2017-06-15  Våldet går inte i pension! PRO arbetar för att få fler att uppmärksamma problemen och bryta tabun.

Den 8 mars, på internationella kvinnodagen, höll PRO ett seminarium om våld mot äldre kvinnor och det skriande behovet av mer kunskap.

PRO engagerar sig också i arbetet genom AGE Platform Europe. Den 7 juni hölls en konferens om våld mot äldre - Inequalities and abuse in old age: Time to Act.

Här kan du läsa vår debattartikel om våld mot äldre kvinnor som PRO skrev tillsammans med Nationellt center för kvinnofrid i samband med seminariet den 8 mars. Den lyfter framförallt behovet av mer forskning och att relevanta yrkesgrupper och samhällsinstanser som hälso- och sjukvården, socialtjänsten och rättsväsendet behöver mer kunskap för att upptäcka våldet.

Läs också:

PRO i Dagens samhälle: "Ta våldet mot kvinnor på allvar"

Här kan du läsa om FN:s arbete om våld mot äldre. 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.