A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

Kristin Spolander blir ny rektor på PRO:s folkhögskola

Kristin Spolander blir ny rektor på Gysinge folkhögskola. Kristin Spolander blir ny rektor på Gysinge folkhögskola.

Kristin Spolander har ett förflutet som chef på ABF, lärare och barnskötare vars kunskaper hon tar med sig till sin nya tjänst som rektor på PRO:s folkhögskola i Gysinge.

2017-05-22  

Berätta lite om dig själv!

 – Jag är barnskötare och lärare i botten. Jag har på olika sett arbetat för att stödja ungdomar, unga vuxna och vuxnas möjlighet till utveckling och utbildning. 

Hur kommer ditt ledarskap att märkas på skolan?

– Jag har de senaste 13 åren arbetat som chef inom folkbildningen och ABF. Det är inom folkbildningen och ledarskap jag har mitt engagemang. Folkbildningens metod och pedagogik, utveckla demokratin, ge människor kraft och möjlighet att påverka sitt eget liv och vara en del i samhällsutvecklingen, ja det finns så mycket bra och värdefullt med folkbildningen för individer, grupper, föreningar och samhället som engagerar mig. 

– PROs folkhögskola i Gysinge har också det unika att ge många en guldkant och utveckling i

livet, när arbetslivet ligger bakom och den egna utvecklingen får stå i fokus.

Vad har du för visioner för PRO:s Folkhögskola?

– Gysinge har en bred verksamhet och många delar som tillsammans gör folkhögskolan till den härliga och fina platsen för möten, bildning och utveckling. Alla delar, som kök, städ, lärare, administration. Detta ger mig en förmåga att skapa engagemang och en öppen dialog med mina medarbetare. Jag är entusiastisk och engagerad i mitt arbete och vill inspirera till förändring och utveckling. Jag är lyhörd för medarbetarnas behov och har ett genuint intresse för att stötta människor att utvecklas utifrån sina egna förutsättningar.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida. Läs alla vilkor