A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

PRO Tyresö skänker 13 000 till UNHCR

Människor på flykt från Syrien på väg att ta skydd i norra Irak Människor på flykt från Syrien på väg att ta skydd i norra Irak.

Under styrelsemötet i PRO Tyresö den 30 september togs beslutet att stödja UNHCR med tio tusen kronor för att hjälpa människor på flykt. När styrelsen berättade om beslutet för medlemsmötet samma dag ställde sig samtliga 175 mötesdeltagare upp och applåderade.

2015-10-02 Bo Furugård, ordförande i PRO Tyresö betonar att det inte hör till vanligheten att man skänker pengar ur medlemmarnas kassa. Men i och med den extra ordinära situation som råder i Europa just nu var styrelsen enig om att man ville ge ett bidrag för att hjälpa nödställda människor på flykt.

Den positiva responsen på medlemsmötet tror Bo beror på att människor i allt högre utsträckning börjar förstå allvaret i det är som händer i Europa.

- Jag tror att det känns bra att känna att den organisation man är med i ställer upp för människor i en svår situation, säger Bo. 

I samband med medlemsmötet hölls även en allmän insamling där ytterligare drygt 3000 kronor samlades in. Totalt skänker PRO Tyresö 13 250 kr till UNHCR:s arbete med att hjälpa människor i flyktingkatastrofen.

Bo Furugård poängterar att PRO Tyresö är en stor förening med många medlemmar och därför har möjlighet att skänka en större summa, men uppmuntrar andra PRO-föreningar att skänka efter förmåga.

Läs om hur du eller din förening kan stödja UNHCR

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.