A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

PRO: "Varför har partierna så få kandidater som är över 65 år?"

Debatt: "Varför har partierna så få kandidater som är över 65 år?" Debatt: "Varför har partierna så få kandidater som är över 65 år?"

Riksdagen måste bli mer representativ när det gäller åldersfördelning. Det ska inte finnas en åldersmässig ättestupa när det gäller vilka som kan få politiska uppdrag, skriver PRO Skåne på Sydsvenskans debattsida.

2017-06-29 De två största partierna, Socialdemokraterna och Moderaterna, hittade inom sina led inte någon lämplig kandidat i Skåne som var över 65 år. Varför är det så? Det kan rimligen inte bero på att det bland partiernas medlemmar saknas lämpliga kandidater som uppnått 65 år.

I andra länder är det annorlunda. Livserfarenhet räknas ofta som en tillgång. Det är inte heller så att äldre politiker enbart attraherar äldre väljare. Politiker som Bernie Sanders i USA och Jeremy Corbyn i Storbritannien har dragit massor av ungdomar till sina möten och fått dem att gå till valurnorna. Kunskap och erfarenhet kopplat till engagemang och visioner gör att väljare i olika åldrar blir intresserade av det politiska budskapet.

 Läs hela debattartikeln här.

 Jan Andersson, ordförande PRO Skåne.

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.