A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

PRO gläds åt regeringens idrottssatsning men oroas av läget i äldreomsorgen

Christina Tallberg, ordförande PRO. Christina Tallberg, ordförande PRO.

Regeringen presenterade på eftermiddagen flera förslag, som kommer i budgeten för 2020 och som påverkar oss pensionärer. Ett av förslagen rör satsningen på äldre och idrott. Statliga bidrag har länge funnits till stöd för barn- och ungdomsidrotten. Med det nya stödet inkluderas en större del befolkningen.

2019-09-12 – En särskild satsning på äldres idrott är någonting som vi har efterfrågat länge. Träning bidrar inte bara till att fler håller sig friska utan också till socialt sammanhang och gemenskap. Vi uppskattar att regeringen äntligen har lyssnat, säger Christina Tallberg, ordförande Pensionärernas Riksorganisation, PRO.

Flera satsningar är kända sedan tidigare och är steg i rätt riktning, men inte tillräckliga. PRO vill till exempel att betydligt mer pengar går till äldreomsorgen.

– Jag är orolig för att regeringen inte förstår hur allvarligt läget är i äldreomsorgen, säger Christina Tallberg.  

För att förbättra kvaliteten i äldreomsorgen behöver staten ta ett större ansvar för finansieringen. Personalen har många gånger inte förutsättningar att ge en god omsorg. Äldreomsorgen är alltför ojämlik. Var man bor i landet ska inte ha betydelse för vilken hjälp man får. Därför vill PRO se en höjd ambitionsnivå inom äldreomsorgen och en särskild äldreomsorgslag. 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.