A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

PRO söker en samhällspolitisk chef - vikariat

Ditt uppdrag är att ansvara för opinionsbildande verksamhet och PRO:s kommunikation.

2019-11-11 Pensionärernas Riksorganisation, PRO påverkar och gör skillnad i frågor som är viktiga för äldre. Det handlar om ekonomi, boende, hälsa, vård och omsorg och åldersdiskriminering. Vi är en intresseorganisation och mötesplats för ca 330 000 medlemmar. På PRO: s kansli i centrala Stockholm arbetar 28 medarbetare med intressepolitik, kommunikation och medlemsservice. Tillsammans driver vi pensionärernas intressen och ser till att livet som pensionär blir bättre och roligare.

Ditt uppdrag är att ansvara för opinionsbildande verksamhet och PRO:s kommunikation. I uppdraget ingår också att stärka och utveckla varumärket PRO. Du beaktar ideologiska frågor för PRO och verkar för organisationens långsiktiga strategiska utveckling. All kommunikation utgår från medlemmarnas behov.

Du bidrar till kunskapsutveckling och kunskapsförmedlingen i frågor som är viktiga för medlemmarna. Utvecklar kontakter med och stödjer förtroendevalda i det opinionsbildande arbetet. Samverkan med övriga enheter inom kansliet är en förutsättning för att säkerställa en positiv medlemsutveckling.     

Tillsammans med ditt team på sex medarbetare driver du frågor inom enheten Opinion och Påverkan. Du har personal -och budgetansvar, rapporterar till förbundssekreteraren och ingår i PRO:s ledningsgrupp.

Vi söker dig som delar PRO:s värdegrund, sätter medlemmen i fokus och har förmåga att ta tillvara medarbetarnas engagemang och uppmuntrar till eget ansvar. Du har förståelse för vad det innebär att arbeta i en demokratisk styrd folkrörelse.

Du har ett långsiktigt strategiskt synsätt och har förmåga att omsätta PRO:s styrdokument till handling och goda resultat. Du är strukturerad, planerar och genomför arbetet på ett effektivt sätt med ekonomisk stabilitet.

Du har relevant akademisk utbildning inom samhällsvetenskap och/eller kommunikation eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Meriterande är erfarenhet från liknande arbete i ideell organisation och erfarenhet som chef och ledare.

Anställningen är en tidsbegränsad anställning tom den 15 november 2020, heltid. För mer information kontakta förbundssekreterare Johanna Hållén, mobil 072 710 6011.

Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. Välkommen med din ansökan till johanna.hallen@pro.se  

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.