A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

PRO testar framtidschip

Man och kvinna med smart phone

PRO medverkar i projektet ”senior aktivitet” som drivs av Telia Healthcare tillsammans med Kairos Future. 1500 av PROs medlemmar har tackat ja till att testa så kallade aktivitetsarmband.

2015-06-29 I armbandet sitter ett chip som redovisar syresättning av blodet, aktivitetsgrad och andra fakta om hälsan. Det parkopplas med en smartphone och via en app kan man följa och analysera aktivitetsdatan. Tanken är att jobba förebyggande för att ge bra förutsättningar att vara frisk när man befinner sig i den fjärde åldern.

- PRO tackade ja att medverka i projektet för vi är nyfikna på hur våra medlemmar aktiverar sig men det är också viktigt att vara med och påverka den digitala utvecklingen. Dessutom kan vi bli bättre på att erbjuda rätt form av friskvårdsaktiviteter när vi får mer information, säger Märtha Dahlberg, konsumentansvarig på PRO.

Telia healthcare arbetar med det digitaliseringsbehov som finns framförallt inom vård, omsorg och hälsa.  Att mäta aktivitet är en del men det kommer att kunna användas på många andra områden framöver. Behovet är stort när det gäller att hitta bra lösningar för individen att t.ex. ha en digital dialog med vården och kommunen.

PRO:arna Marie-Louise och Kåre Nordin deltar båda i projektet. De blev intresserade för att det just handlade om att registrera sin aktivitet. De lever båda aktiva liv med promenader, golf och joggingturer som en del av vardagen och har också ett stort teknikintresse.

- Vi vet inte vilka som deltar av våra medlemmar. Men visst finns det en risk att det blir de som rör på sig mycket och samtidigt har ett teknikintresse. Vi hoppas kunna nå även andra grupper. Men framförallt är projektet ett sätt för oss att ha insyn och en möjlighet att påverka den utveckling som blir verklighet inom några år, säger Märtha Dahlberg.

Den första delen av projektet pågår till november 2015. Då görs en första rapport med resultatet av projektet. 

 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.