A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

PRO:are på scen i Melodifestivalen

Logotypen för Melodifestivalen 2016

I lördags gick Melodifestivalens fjärde deltävling av stapeln. I mellanakten framförde inga mindre än PRO-kören från Gävle ett mäktigt nummer tillsammans med schlagerstjärnan Jon Henrik Fjällgren.

2016-02-29 Kören som kallar sig PRO-tonerna består av ett tjugotal skönsjungande damer och herrar mellan 65-70+. På repertoaren finns allt från visor till rock och pop.

- Vi framträder mest på PRO-evenemang, årsmöten och fester, så du kan tro att vi blev förvånade när SVT hörde av sig och frågade om vi ville sjunga i Melodifestivalen!, säger körledaren Sören Almgren, 71.

Sören är medlem i PRO sedan tio år tillbaka och har fullt upp med olika musikprojekt. Vid sidan av PRO-kören är han också med i underhållningsorkestern Egons kvartett där han sjunger och spelar tolvsträngad gitarr.

- Det roligaste med att delta i Melodifestivalen är nog att få vara med och se hur det går till bakom kulisserna. Och att få sjunga men Jon Henrik, det är jättekul! Sedan är ju barn och barnbarn alldeles till sig också, skrattar Sören.

Mellanakten före tävlingen i Gävle är döpt till ”Hela Sveriges sång”. I numret mötte sveriges nationalsång svenska visor översatta till arabiska och hebreiska. Numret avslutades med en jojk framförd av artisten Jon Henrik Fjällgren som placerade sig på en andraplats i Melodifestivalen 2015.

När PRO riks ringer upp körledaren Sören på måndagen efter framträdandet är han fortfarande upprymd:

- Vi har inte riktigt hunnit landa än, det var oerhört! Vi blev väl omhändertagna av så många trevliga människor, och flera av stjärnorna kom och dunkade oss i ryggen efteråt och tyckte vi hade gjort ett bra jobb!

På frågan hur det kändes att uppträda inför 3 miljoner tv-tittare svarar Sören lugnt:

- Vi hade övat mycket och kände oss säkra på vår sak. Genrepet gick inte helt hundra, men när vi körde live på kvällen sedan blev det helt perfekt!

 

Se klippet från melodifestivalen här!  

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.