A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

PRO:s folkhögskola öppnar filial i Göteborg

Poseidon-statyn i Göteborg. Poseidon-statyn i Göteborg.

PRO:s folkhögskola kommer att öppna filialer ute i landet. Först ut är Göteborg.

2018-01-16 16 april 2018 öppnar PRO:s folkhögskola i Gysinge en filial i Göteborg med en allmän kurs. På schemat står skolämnen liksom friskvård och Göteborgs-vandringar 2 - 3 dagar per vecka.

Filialen inryms i PRO-distriktets lokaler i Västra Frölunda (adress Olof Asklunds gata 6-10). Kursdeltagarna når skolan med spårvagn och buss. För en rad arrangemang kring kursverksamheten svarar PRO-distriktets medlemmar och deltagare.

Rolf och Ulla-Britt Eriksson och Jan Grönkvist från PRO:s Göteborgsdistrikt framför den blivande Göteborgsfilialen som inryms i distriktets lokaler på Olof Asklunds gata i Västra Frölunda

Kursledare är lärare från PRO:s folkhögskola. I kursen ingår lektioner, föreläsningar, samtal och grupparbeten, studiebesök och strövtåg.

Syftet med Göteborgskursen är att "med studier och deltagarnas erfarenheter öka kunskapen om det egna samhället, söka engagemang och mötas i kultur- och samhällsfrågor, hitta verktyg för förståelsen av historia, nutid och framtid för pensionärsgruppen, för Göteborg".

Redan 12 mars startar filialens skrivarkurs på distans med träffar en gång i månaden, "Min historia - och Göteborgs", självbiografiskt och lokalhistoriskt dokumentärt skrivande.

Upplysningar om filialen och kurserna lämnas av PRO:s folkhögskola i Gysinge. Se även information på skolans hemsida www.pros.fhsk.se eller ring 0291 – 212 23

Anmälan kan ske:

Via hemsidan – www.pros.fhsk.se - där finns ett anmälningsformulär under fliken ”Kurser” eller per telefon.

Länk till information i pdf-format

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.