A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

Rockkör och politikerbesök på PRObåten

Vinnarlaget i PROvetarna 2015 Vinnarlaget i PROvetarna 2015 var PRO Stenbrohult från Kronobergs län.

Den 19-20 oktober gav sig PRO ut på Östersjön för en medlemskryssning till Åland. Förutom mat, dryck, dans och musik hölls traditionsenligt finalen i PROvetarna. Med ombord fanns också Ingvar Carlsson som berättade om sitt liv i politiken.

2015-10-27 Under två dagar fylldes Cinderella-båten av 1250 kryssningssugna PRO:are från hela landet. För sjätte året i rad avgjordes riksfinalen i PRO:s egna frågesport PRO-vetarna ombord på båten. Det blev en hård och spännande kamp mellan de fem lag som lyckats ta sig till finalen. De tävlande lagen var PRO Stenbrohult, PRO Haga, PRO Habo, PRO Kungshamn och PRO Teg.

För att kunna skilja på andra och tredje plats behövdes fem skiljefrågor, men tillslut gick PRO Haga segrande ur striden och tog hem andraplaceringen. Vann gjorde PRO Stenbrohult från Kronobergs län.

Märtha Dahlberg från PRO:s riksorganisation har varit ansvarig arrangör för PRO-båten sedan start och är nöjd med årets kryssning. Bland höjdpunkterna nämner hon rockkören från PRO Arboga och Ingvar Carlssons föreläsningar.

-  Ingvar Carlsson var med vid två tillfällen där han under en knapp timme berättade om fyra viktiga händelser från sitt liv och fyra viktiga personer han mött. Tage Erlander, Willy Brandt, Nelson Mandela och inte minst hans egen mamma.
Det var ett väldigt uppskattat inslag, fullsatt vid båda tillfällena! berättar Märtha.

På båten anordnade även PRO Mervärde en tävling där två personer vann biljetter till Jonas Gardells show Mitt enda liv på Globen den 17 december. Den ena vann genom att gissa vikten på en glasbuk. Närmast kom Britt Pettersson från Edsbyn som gissade att burken vägde 2,93 kg - det korrekta svaret var 2,935 kg! Den andra vinnaren korades för sin motivering av vad som är bäst med PRO Mervärde. Så här löd den: Det blir mer värde att var med i PRO när man får mervärde.”. Det var Ewa Snellman Welén som stod för den fyndiga formuleringen. 

 

­­

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.