A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Gemenskap & aktiviteter

PRO:s Folkhögskola

Åk på internat till Gysinge herrgård - PRO:s egen folkhögskola!

Gysinge Herrgård har anor från 1600-talet och ligger intill Dalälvens strand, strax söder om Gävle. Sedan 1982 har herrgården fungerat som PRO:s egen folkhögskola.

Skolan är öppen för alla men vänder sig främst till personer som är 55 år eller äldre. För dig som är PRO-medlem är alla kurser avgiftsfria. Du bor och äter till rabatterade priser på skolans internat.

Kursutbudet är brett. Här finns en mängd friskvårdskurser med allt från Zumba, yoga och golf, till boule och gammeldans. Skolan ger också kurser i matlagning och olika hantverk. Blir du förtroendevald i en PRO-förening kan du gå en kurs i till exempel ledarskap, intressepolitik eller hur man arbetar i en föreningsstyrelse.

Förutom de kortare kurserna finns också en allmän 15-veckorskurs med inriktning natur och kultur. Kursen innehåller ämnena svenska, engelska, historia, kulturhistoria, natur-/miljökunskap, data, friskvård och traditionellt hantverk.  

PRO:aren Kurt Westerlund, Skutskär har gått den allmänna 15-veckors kursen och beskriver sin upplevelse så här:

- Det är något helt fantastiskt som har hänt den här hösten och vintern. Mitt självförtroende har ökat med tusen procent! Jag har inte kunnat stå inför folk och prata och agera, nu gör jag det! Detta trodde jag inte! Jag trodde inte att jag var värd att klara av detta, men läsningen, alla inblickar vi får, gemenskapen med de andra som är så fin. Allt detta gör att en 15-veckorkurs är för mig en levnadsupplevelse!

Till folkhögskolans webbplats

Kurt Westerlund fotad av Tord Andersson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.