A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Leva & bo

PRO:s kongress blir digital

surfplatta

PRO:s kongress blir helt digital. På kongressen som hålls i Stockholm den 12-14 juni kommer alla ombud att arbeta med surflattor. Där finns alla handlingar, där görs alla ändringar och där anmäler man sig på talarlistan och röstar.

2015-06-05 De som utsetts till ombud för att representera PRO:s över 400 000 medlemmar på årets kongress har fått specialutbildning för att kunna jobba helt digitalt med Ipads under den tre dagar långa kongressen. En kongressansvarig i varje PRO-distrikt har utbildats för att i sin tur kunna utbilda sin kongressdelegation.

- PRO har jobbat hårt under lång tid för att utbilda medlemmarna i den nya digitala tekniken. Allt fler samhällstjänster kräver dator och internet och risken finns att många hamnar i ett digitalt utanförskap. PRO tar sitt ansvar för att sluta den digitala klyftan som finns i samhället. Många medlemmar har inte tillgång till dator och internet, säger Johanna Hållén, förbundssekreterare på PRO. 

Idag finns över 1000 utbildade webbredaktörer bland PRO:s medlemmar. IT-kursen PROsIT är den mest populära i PRO:s kursutbud. Under 2013 deltog ca 8 000 medlemmar runt om i landet och under 2014 nådde vi upp till 9 000 deltagare. 1 300 användare bland våra medlemmar har utbildads i PRO:s nya CRM baserade medlemssystem vid 90 kurstillfällen från Skåne till Norrbotten mellan november och mars 2015.Därför ser PRO som sitt ansvar att både bromsa och gasa när det gäller IT-utvecklingen i Sverige.

-  Vi bromsar så att medlemmar som inte har tillgång till internet inte ställs utanför. Samtidigt gasar vi för att se till att organisationen hänger med i den digitala utvecklingen. PRO erbjuder dessutom kostnadsfri datorsupport för våra medlemmar. Något som är mycket uppskattat, säger Dan Karlsson, studieansvarig på PRO.

Dela den här artikeln:

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.