A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Medlemskap & förmåner

PRO bilförsäkring i samarbete med:

En nyhet från och med 2017-06-01 är att du kan försäkra även din bil genom PRO Försäkring. Vi har valt att erbjuda bilförsäkringen från Trygg-Hansa, som är den enda med Hämtservice.

Med PRO Bilförsäkring kan du känna dig trygg hela vägen – oavsett om du får motorproblem på väg ut till landet, stenskott som skymmer sikten eller spiller kaffe på bilklädseln. 

  • Hämtservice – smidigt när bilen ska till verkstaden
  • Låga självrisker ​vid till exempel stenskott
  • Hjälp direkt på plats och snabb ersättning

 

Välj det skydd just du behöver

Bilförsäkringen består av tre delar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring.

Trafikförsäkringen måste du ha enligt lag, men för att få ett bra skydd bör du komplettera med en halv- eller helförsäkring. Du kan även förstärka skyddet med tilläggsförsäkringar.

 

TRAFIKFÖRSÄKRING 

Ekonomisk hjälp om du krockar

Trafikförsäkringen ger bland annat ersättning om du eller dina passagerare skadas i en bilolycka, till exempel om ni krockar med en annan bil. Försäkringen ersätter också skadorna på fordonet och personerna (medtrafikanterna) som du krockat med.

Däremot täcker trafikförsäkringen inte skador på din egen bil. För att få ersättning för dem behöver du teckna en helförsäkring.

 

HALVFÖRSÄKRING

När du väljer halvförsäkring får du även ersättning för till exempel inbrott i bilen och stenskott. Du kan också få stöd hos en psykolog om du mår dåligt efter en bilolycka, och juridisk hjälp om du krävs på skadestånd eller hamnar i en tvist, till exempel vid en reparation av bilen. 

Snabbt vid din sida om bilen stannar på vägen

Med halvförsäkring kan du få bärgning till verkstaden om bilen stannar på vägen. Bärgaren kan ofta hjälpa dig på plats, bland annat med batteriladdning eller hjulbyte om du får punktering.  

Hämtservice – bara hos Trygg-Hansa

Behöver bilen in på verkstaden? När du har halv- eller helförsäkring erbjuder Trygg-Hansa kostnadsfri Hämtservice. De kör bilen till verkstaden och sedan tillbaka när den är reparerad. På trygghansa.se/hamtservice ser du om servicen finns där du bor.  

Hjälp om du tankar fel eller tappar bilnycklarna

Med halvförsäkringens Drulle har du ett bra skydd för mindre "vardagsolyckor" som du själv orsakar inuti bilen. till exempel när du lastar in bagage eller om barnbarnen spiller glass i baksätet. Du får också ersättning om du tankar fel eller tappar bort bilnycklarna.

Drulle ingår, du behöver alltså inte teckna den som ett extra tillägg.

  

HELFÖRSÄKRING

Om du backar in en stople eller någon repar lacken

Med helförsäkringen har du det bästa skyddet. Utöver allt som ingår i trafik- och halvförsäkringen får du ersättning för yttre skador (vagnskada) på bilen.

Det kan till exempel vara vid en trafikolycka, om det ramlar ner is och snö på bilen eller om den utsätts för skadegörelse. 

Utökat skydd med tilläggsförsäkringar

Genom att förstärka med tillägg har du ett ännu bättre skydd för dig och din bil. Då kan du till exempel få hyrbil om din egen bil skadas, lägre självrisk för vagnskador, och hjälp till både snabb vård och rehabilitering efter en bilolycka.

Vad kostar PRO Bilförsäkring?

Priset på bilförsäkringen påverkas bland annat av var du bor, vilken bil du har och hur många mil du kör per år. Kontakta PRO Försäkringars kundtjänst på 060-740 24 90 så får du veta vad försäkringen skulle kosta för just dig.

Som PRO-medlem får du en fin välkomstrabatt när du tecknar en ny PRO Bilförsäkring hos Trygg-Hansa. Dessutom får du samlingsrabatt om du har flera försäkringar hos dem.

Välkomstrabatt för PRO

 
År 1 10 % lägre premie
År 2  5 % lägre premie

 

 

Försäkringsgivare

Försäkringsgivare för PRO Bilförsäkring är Trygg-Hansa Försäkring filial, org.nr 516404-4405.

 

Förköpsinformation: https://www.trygghansa.se/sitecollectiondocuments/privat/pm1081.pdf

Villkor:

https://www.trygghansa.se/sitecollectiondocuments/privat/p00297.pdf

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.