PRO:s folkhögskola öppnar filial i Göteborg

Bild på spårvagn. Bildtext: Typiskt Göteborg! Typiskt Göteborg!

PRO:s folkhögskola kommer att öppna filialer ute i landet. Först ut i vinter och vår är Göteborg.

Folkhögskolan i Gysinge
får filial i Göteborg i vår


- Rolf och Ulla-Britt Eriksson och Jan Grönkvist från PRO:s Göteborgsdistrikt framför den blivande Göteborgsfilialen som inryms i distriktets lokaler på Olof Asklunds gata i Västra Frölunda

Ulla-Britt Eriksson, Göteborgsdistriktet16 april 2018 öppnar PRO:s folkhögskola i Gysinge en filial i Göteborg med en allmän kurs. På schemat står skolämnen liksom friskvård och Göteborgs-vandringar 2 - 3 dagar per vecka.


Filialen inryms i PRO-distriktets lokaler i Västra Frölunda (adress Olof Asklunds gata 6-10). Kursdeltagarna når skolan med spårvagn och buss. För en rad arrangemang kring kursverksamheten svarar PRO-distriktets medlemmar och deltagare.

Kursledare är lärare från PRO:s folkhögskola. I kursen ingår lektioner, föreläsningar, samtal och grupparbeten, studiebesök och strövtåg.

Syftet med Göteborgskursen är att "med studier och deltagarnas erfarenheter öka kunskapen om det egna samhället, söka engagemang och mötas i kultur- och samhällsfrågor, hitta verktyg för förståelsen av historia, nutid och framtid för pensionärsgruppen, för Göteborg".


Redan 12 mars startar filialens skrivarkurs på distans med träffar en gång i månaden, "Min historia - och Göteborgs", självbiografiskt och lokalhistoriskt dokumentärt skrivande.

Upplysningar om filialen och kurserna lämnas av PRO:s folkhögskola i Gysinge. Se även information på skolans hemsida www.pros.fhsk.se eller ring 0291 – 212 23

Collage - Göteborgsdistriktet

 

Anmälan kan ske:
Via hemsidan –
www.pros.fhsk.se - där finns ett anmälningsformulär under fliken ”Kurser” eller per telefon.

Länk till information ovan i pdf-format

Ytterligare information:

Göteborg - inbjudan till allmän kurs på PRO:s Folkhögskola

Göteborgskursen - innehåll

Skrivarkurs i Göteborg

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.