A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Ekonomi & pension

Löfte om sänkt skatt inför PRO:s kongress

Curt Persson

Statsminister Stefan Löfven och finansminister Magdalena Andersson skriver på DN-debatt att skattesänkningen för pensionärer, i synnerhet för de med lägst pensioner, kommer att finnas med i nästa budget. Utspelet kommer dagen innan PRO:s kongress som hålls den 12-14 juni på Clarion Hotel Stockholm där statsminister gästtalar under söndagen.

2015-06-11 -  Jag tycker att det är positivt att man nu från regeringen går ut på det här sättet och gör klart att man tänker fullfölja det löfte man gav i valrörelsen. Det är också ett kvitto på att PROs arbete ger resultat, säger Curt Persson, ordförande för Pensionärernas riksorganisation (PRO).

Löfven och Andersson motiverar sitt förslag med att dagens situation med högre skatt för pensionärer är orättvis och omoralisk. För att råda bot på orättvisan tänker de i höst föreslå att pensionärer från och med nästa år inte ska betala högre skatt än löntagare, vid årsinkomster på upp till cirka 120 000 kronor. Även pensionärer med högre inkomster, upp till 240 000 kronor per år, får sänkt skatt.

PRO:s kongress hålls den 12-14 juni på Clarion Hotel Stockholm. Stefan Löfven talar på PRO:s kongress på söndag den 14 juni kl. 13.30.

Läs mer om kongressen här

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.