A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Ekonomi & pension

Lyssna på radioprogram om pensionerna där PRO medverkar

Anders Thoré, sakkunnig pensionsfrågor hos PRO, Svante Uhlin på Offentliganställdas förhandlingsråd (OFR), Anne-Maria Carlsgård, utredare på Kommunal. Anders Thoré, sakkunnig pensionsfrågor hos PRO, Svante Uhlin på Offentliganställdas förhandlingsråd (OFR), Anne-Maria Carlsgård, utredare på Kommunal.

Vad kan förbättras med den allmänna pensionen och tjänstepensionen? Och är Pensionsmyndighetens kalkyler realistiska? Om det här handlar en podd med gäster från Kommunal, PRO och OFR som Dagens arena producerat.

2019-06-17

(Lyssna på avsnittet genom att klicka på en orange knapp här ovan)

För Pensionärernas riksorganisation (PRO) är den viktigaste frågan hur dagens pensionärer kan få det bättre, men de förespråkar också en kraftig förstärkning av den allmänna pensionen genom högre inbetalningar. Allt som höginkomsttagare betalar in i pensionsavgift på sin lön över brytpunkten (cirka 40 000 kronor) föreslås gå till det allmänna pensionssystemet.

– Staten har tjänat mycket pengar på pensionssystemet som det är nu, och kanske man då kan betala tillbaka lite till pensionerna, säger Anders Thoré från PRO.

Här kan du läsa mer om podcasten på Dagens arena.

 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.