A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Ekonomi & pension

PRO gör skillnad

Runt om i landet arbetar PRO för att göra tillvaron bättre för äldre. Exemplen är många där PRO tar strid för att få behålla en omtyckt vårdcentral, kämpar mot försämringar i äldreomsorgen, driver på för en bättre färdtjänst eller trevligare matupplevelser. Kalmar är ett exempel.

2015-03-16 I Kalmar svängde politikerna efter massiv kritik från bland andra PRO när det gällde nedläggningen av träffpunkterna för äldre och borttagandet av fixartjänsten i kommunen.

Beslutet om att lägga ned träffpunkterna och fixartjänsten i Kalmar fattades av den avgående omsorgsnämnden i december. När beslutet blev känt för allmänheten blev reaktionen stark.

På PRO Kalmars initiativ startades en namninsamling för att få politikerna att förstå hur starkt motståndet var. Många deltog sedan i det fortsatta arbetet. Totalt samlades över 4 000 namn in och stora demonstrationer planerades.

När omsorgsnämnden fick klart för sig omfattningen av protesterna så omvärderade de sitt beslut. Träffpunkten och fixartjänsten får nu vara kvar.

PRO i Kalmar beskriver det som ett stort och historiskt ögonblick när pensionärsorganisationerna tillsammans kan stoppa ett politiskt beslut. Träffpunkterna är viktiga för den sociala gemenskapen för äldre i kommunen och fixartjänsten ser till att äldre kan få hjälp med enklare göromål i hemmet.

Alla träffpunkter och fixartjänsten blir nu kvar.

PRO gör skillnad

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.