A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Ekonomi & pension

Punkband gjorde låt för att protestera mot de låga pensionerna

Ett punkband kände sig tvungna att göra comeback efter 37 år för att protestera mot de låga pensionerna. Låten "Mitt orange kuvert" – är baserad på det ovanliga musikaliska temat: om skräcken över att inte kunna överleva på sin pension, rapporterar SVT.

2018-11-01 Klumpen i magen som uppstår när man förstår att pensionen kanske inte blir så stor som man hade hoppats, blev startskottet för bandets nya låt.

”Mitt liv var en dålig affär, skulle gjort en bättre karriär, inte vart så familjekär, kommer bli en fattigpensionär”, sjunger sångaren Ulrika Malmgren i låten.

Pensionen är inte det vanligaste ämnet för en punklåt. Men i takt med att punken och punkarna åldras verkar nya teman bli aktuella. Mögels nästa låt heter Hypokondri och handlar om alla sjukdomar som bandmedlemmarna är rädda för att drabbas av på ålderns höst.

– Kompisar börjar bli sjuka och gå bort och på en själv börjar det också göra ont på olika ställen. Så vi gör en låt om det, förhoppningsvis på något roligt sätt, säger hon till SVT Kultur.

Här nedan kan man lyssna på låten: 

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.