A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Ekonomi & pension

Statsministern och finansministern besökte PRO:s IT-utbildning

Statsminister Stefan Löfven besökte en av PRO:s IT-utbildningar. Statsminister Stefan Löfven besökte en av PRO:s IT-utbildningar.

En av PRO:s IT-utbildningar fick besök av statsminister och finansministern den 18 januari. Samtidigt passade Stefan Löfven och Magdalena Andersson på att uppmärksamma den första pensionsutbetalningen för året när alla med en pension upp till 17.000 kronor betalar lika skatt som den som arbetar.

2018-01-19 Sonja Kvål, en av PRO:s alla kursledare i IT, berättade om PRO:s utbildningar och de utmaningar som finns för att få fler att vilja använda sig av ny teknik. Statsministern och finansministern fick sedan vara med på ett pass som handlade om att använda sig av Google Maps,

PRO har under en tid uppvaktat regeringen om behovet om en digital utbildningssatsning för äldre. Att utbilda medlemmarna i IT och ny teknik är något som PRO jobbat med länge, inom ramen för projektet PRO:s IT. Men PRO anser att det behövs mer. Det behövs satsas pengar på mer utbildning för äldre. PRO tycker också att regeringen ska använda sig av organisationer som PRO för att genomföra utbildningarna.

Finansminister Magdalena Andersson och statsminister Stefan Löfven gick PRO:s IT-utbildning. FOTO: Anton Emanuelsson
Stefan Löfven och Magdalena Andersson passade på att bjuda alla deltagare på tårta för att fira att skattesänkningen nu blivit verklighet. De framhöll också det enträgna arbetet från PRO under tio års tid för en rättvis beskattning av pensionärer.

PRO:s ordförande Christina Tallberg var också på plats och passade först och främst på att tacka alla medlemmar som varit med och kämpat för att lika skatt på lön och pension ska bli verklighet. ” Vi har demonstrerat, samlat in namn, sjungit i kör, uppvaktat politiker och delat material på gator och torg i 10 år. Det är en stor arbetsseger för vår organisation”.

PRO:s ordförande Christina Tallberg tar emot statsminister Stefan Löfven under besöket i Hammarbyhöjden. FOTO: Anton Emanuelsson
Hon framhöll också att skatteklyftan ännu inte är helt sluten. Löftet om att alla pensionärer ska få en rättvis beskattning 2020 kommer vi att bevaka noga, var så säkra, sa hon.

Statsminister Stefan Löfven bekantade sig med flera PRO:are under sitt besök. FOTO: Anton Emanuelsson

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.