A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Ekonomi & pension

Vårt pensionssystem – Ett seminarium om dåtid, nutid och framtid

Gysinge folkhögskola

Välkommen till GysingeAkademin den 8 - 9 oktober 2015, tillägnad PRO:s fd ordförande Curt Persson.

2015-09-07 Vårt nuvarande pensionssystem har funnits i drygt 20 år. Pensionssystemet är finansiellt stabilt för försäkringsgivaren, men hur ser det ut för den enskilde pensionären i det lite längre perspektivet?

Aktuell statistik visar att kompensationsnivån från systemet blir allt lägre. Framtidens pensionärer riskerar att hamna på nivåer som det kan bli svårt att leva på. Ska det vara så? Vad kan vi göra åt det?

Vid årets GysingeAkademi den 8 - 9 oktober på PRO:s folkhögskola i Gysinge kommer vi att diskutera pensionssystemet utifrån dessa utgångspunkter. Avslutningsvis presenteras en rapport som PRO tagit fram kring äldrefattigdom och kvinnors pensioner. Moderator är Annika Creutzer.

 

Program

Vi startar med lunch på torsdagen den 8 oktober och avslutar efter lunch på fredagen den 9 oktober. Programmet är indelat i tre avsnitt.

Först kommer vi att få information från de som var med när systemet togs fram. Under den punkten deltar bland annat dåvarande socialförsäkringsministern Bo Könberg. Nästa avsnitt handlar om hur systemet har blivit. Här deltar riksdagsledamoten Lars-Arne Staxäng, som också är ledamot av Pensionsgruppen, Annelie Nordström, förbundsordförande i Kommunalarbetareförbundet och Axel West Pedersen, forskare vid Institutet för samhällsforskning i Oslo. 


Under framtidsavsnittet kommer nyvalde SSU-ordföranden Philip Botström medverka tillsammans med Håkan Svärdman, välfärdsanalytiker på Folksam och Kristin Öster, ordföranden i SACO:s studentråd. Diskussionen avslutas med en paneldebatt. Efter detta presenteras PRO:s rapport ”Äldrefattigdom och kvinnors pensioner”.

Se det fullständiga programmet här!

 

Presskontakt

Daniel Färm, Vik. Pressekreterare
070-650 12 09

 

Övriga frågor

Johanna Hållén, Förbundssekreterare
0727-10 60 11

Bengt Sibbmark, Sakkunnig pensionsfrågor
0702-23 71 18

 

 

Anmälan

Seminariet är fullt. Har du frågor kring anmälan, kontakta Katri Nodgren på PRO: telefon 08 - 701 67 00 eller katri.nordgren@pro.se

 Gemensam buss går från Stockholm torsdag den 8 oktober kl. 10.30 och tillbaka till Stockholm fredag den 9 oktober kl. 13.30 (framme i Stockholm c:a 15.30).

Vi tar ut en deltagaravgift på 600 kronor, som inkluderar seminariet, boende och mat samt resa till och från Stockholm och Gysinge.


 


Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.