A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Möten och Samkväm finns i Aktiviteteskalendern, se meny överst på                                 

                  Kommande evenemang: 

 

Styrelsen önskar ER alla en trevlig sommar 

 

PRO-SÖDERFORS-MEHEDEBY  startar gymnastiken höstsäsongen onsdagen den 19 september klockan 15.45 i Bruksskolans gymnastiksal. Anslag kommer att sättas upp på anslagstavlorna. Har du frågor kontakta Magareta Pettersson tel. 0293-307 78

 

                    HJÄRTLIGT VÄLKOMNA !

 


Inbjudan till PRO´S 70-ÅRS JUBILEUM lördagen den 8 september klockan 17.00 i Folkets Hus Söderfors.

Anmälan senast den 19 augusti till: Margareta Pettersson 073-562 61 18, Rolf Pettersson 0293-307 78, Berith Holm 070-743 12 72, eller Anette Gustafsson 073-362 24 25. 

För ytterligare info läs inbjudan som delas ut till samtliga medlemmar.

  

                          HJÄRTLIGT VÄLKOMNA !!!

            

 

        Pågående aktiviteter:

 

STAVGÅNG de som är intresserade av stavgång samlas vid idrottsplatsen (Bruksvallen). Vi går följande onsdagar i maj 9, 16, 23, och 30. Samling  klockan  15.30 för  avgång (stavgång).

 

BOULE  utomhusträning (snart hoppas vi) tisdagar (utom veckor med match på måndag) och torsdagar klockan 10 vid Sven Sjöbergs Torg (ICA) när vädret tillåter. Matchspel måndagar, se aktivitetskalendern.

 

STYRKETRÄNING måndagar & torsdagar klockan

11.30 -15.00 Plats källaren under skolans matsal. 

 

Gymnastiken  börjar för hösten den 19 september och fortsätter onsdagar klockan 15.45 - 16.45. Plats skolans gymnastiksal. Medtag  liggunderlag för golvprogram. Har du frågor, kontakta Margareta P på tel 0293-307 78 eller 073-562 61 18.

 

VÄSKTILLVERKNING kurs även under våren. Tisdagar klockan 13 - 15 jämna veckor i PRO-kontakten. Medtag symaskin. Vill du vara med kontakta Terttu H på tel 0293-401 23 eller 070-675 41 23.

 

STICK-CAFÉ (SOMMARUPPEHÅLL NU , ANNARS) onsdagar ojämna veckor klockan 15 - ca 17 i PRO-kontakten. Medtag handarbete och fika efter eget tycke. Har du frågor, kontakta Anita P på tel 0293-310 96 eller 070-426 75 32.   

 

 

       Senaste evenemang: 

PRO-DAGEN 

fredagen den 17 augusti vid ICA med lotteri (många och fina vinster) och brödförsäljning (gott bröd med strykande åtgång) under dagen avslutades på kvällen med knytkalas för ett trettiotal nöjeslystna medlemmar. Ove och Göran underhöll på dragspel, gitarr och sång till stor belåtenhet.

Stort tack till alla som bakat, skött försäljning av bröd och lotter, underhållning samt vår kökspersonal.

SOMMARTRÄFF

PRO SÖDERFORS-MEHEDEBY anordnade SOMMARTRÄFF för sina medlemmar torsdsgen den 28 juni. 32 personer dök upp i PRO-kontakten. Ordförande Rolf Pettersson hälsade alla välkomna däribland dagens underhållre, Ola & Ulrika, som började med att spela och sjunga medryckande låtar.

Kaffe med sju sorters kakor serverades och efter att ha låtit sig väl smaka tävlades i ett musikqiz som var lite klurigt och där trion Ulla Britt, Anita och Ove segrade.

Alla hade uppmanats att komm "IKLÄDD HATT" och den tävlingen vanns av Seija och Lasse Knutson.

Pilkastning gick att prova på för intresserade och Lasse K lyckades bäst där.

Musikanterna fortsatte att spela och sjunga och många av oss stämde in i sången.

Lotteridragning företogs med många glada vinnare och till sist tackade ordföranden alla som bidragit med bakning och på annat sätt bidragit till en lyckad sammmankomst.

Nästa evenemang blir PRO-dagen vid affärscentrat (ICA) fredagen den 17 augusti där vi kommer att ha lotteri och brödförsäljning och förhoppningen är att många bidrar med mat- eller kaffebröd till försäljningen. På kvällen efter PRO-dagen har vi knytis som vanligt klockan 18.00 i PRO-kontakten.

 

VÅRSALLAD

Vårsalladen avåts den 15 maj i PRO-lokalen av ett 70-tal entusiastiska PRO-medlemmar.

Catarina Deremar informerade om äldreboendet i vår kommun. Hon informerade om Hällbacka som ska göras om till "trygghetsboende" och det är bra men det nya äldreboendet ska ligga i Tierp. I Triangelparken kommer det att byggas 58 lägenheter där Skanska ska stå för bygget. Kommunen har upphandlat 40 platser (av dessa) och där ska privatägda "Vardaga" sköta omsorgen. Catarina ställde en rak fråga till de närvarande medlemmarna om man ville flytta till Tierp men fick ett enhälligt nej till svar. Detta kanske är något för våra politiker att verkligen tänka på. Vi har haft ett äldreboende i Söderfors sedan "urminnes tid" men 2018 bestämmer politikerna (över våra huvuden) att inte bedriva äldrevård i Söderfors vilket är ett svek mot oss. Catarina fick en del frågor som hon besvarade.

Kaffe med god rabarberkaka och vaniljsås serverades.

Madeleine Rustas fick ordet och hade en del resor att erbjuda.

För underhållningen stod, med sedvanlig ackuratess, Inger & Skogis.

Lottförsäljningen med åtföljande vinstdragning resulterade i ett antal lyckliga vinnare. Stort tack tillalla som bidragit till dagens möte.

 

PÅSKTALLRIKEN

den 27 mars i Parkhallen (Folkets Hus) avåts av ett 70-tal medlemmar. Ordförande, Rolf P, hälsade alla välkomna och därefter severades påsktallrik innehållande lite smått och gott. Anders och Roland stod för underhållningen och var som alltid på ett strålande spelhumör vilket förgyllde hela sammankomsten.

Madeleine Rustas presenterade kommande resor där bland annat fanns resor på Siljan (13 juni) och på Göta Kanal (i augusti). 

Eva Monié, vår representant i KPR (kommunens pensionärsråd), informerade om från ett möte i KPR om en ny lag om en framtidsfullmakt som gäller från den 1 juli 2017. Lagen ger dig rätt att själv bestämma vem som ska få rätt att företräda dig om du senare i livet skulle bli oförmögen att göra det själv. Det kan vara något att fundera på inför framtiden, speciellt om man inte har någon nära anhörig.

Eva talade också om att vi som pensionärer har möjlighet att äta lunch i kommunens skolmatsalar till en kostnad av 49 kronor. I Bruksskolans matsal serveras lunchen mellan 10.30 - 12.30.

Kaffe serverades och Anders och Roland fortsatte att underhålla oss.

Lotteri dragningen resulterade, som vanligt, i ett antal glada vinnare. Ordförande tackade alla som bidragit till festen. Spelmännen avslutade med ytterligare låtar.

 

VETARTÄVLINGEN 

den 21 mars på Latitud 57 i Uppsala Tävlingen blev mellan tre lag (Dannemora PRO, PRO-kultur Uppsala och oss) där vinnaren gick direkt till distriktsfinalen. Dannemora gick segrande ur striden med PRO-kultur som tvåa och vi på tredje plats (sist). Marginalerna var små mellan lagen så vi behöver inte skämmas för vår insats. 

 

Vetartävlingen den 28 februari i PRO-lokalen

Tävlingen mellan oss och PRO-Kultur från Uppsala fick en något snöplig upplösning då någon funktionär medförande tävlingsfrågorna aldrig dök upp. Vi fikade och åt en god smörgås och hade en trevlig stund där uppsalaborna fick lite information om Söderfors historia. Tävlingen kommer att gå den 21 mars och troligen att bli mellan tre lag. Plats och tid på dagen kommer att meddelas senare. 

 

PRO-SÖDERFORS-MEHEDEBYS ÅRSMÖTE 23 februari 2018

Ordförande Rolf Pettersson hälsade deltagarna välkomna. Mötet började med parentation där Jan Olov Sjödin läste upp namnen på och tände ett ljus för de under året bortgågna. Han läste även en dikt och Ove Pettersson spelade lite stillsam musik.

Årsmötesförhandlingarna sköttes av Gunnar Thollander på ett utmärkt sätt. Verksamhetsberättelsen och resultat- och balansräkningarna gicks igenom och godkändes. Revisor Göran  Nybratt gav en utförlig redovisning av räkenskaperna och föreslog ansvarsfrihet för styrelsen vilket beviljades av årsmötet. Styrelsen fortsätter som tidigare men har utökats med Kjell Hammerin (suppleant). 

Föreningen har haft tio medlemsmöten där påsklunchen och smedsmiddagen samlade flest deltagare. Flera resor har företagits vilka, till stor belåtenhet, arrangerats av Madeleine och Roland Rustas. 

Då föreningen i år fyller 70 år har en kommitté bildats för att ordna en jubileumsfest  (8 september 2018) i Parkhallen.

Kaffe med semla serverades och lotteridragning företogs. Blommor (tulpaner) delades ut till ett antal medlemmar som ställer upp för föreningen däribland mötesordföranden tillika valberedaren Gunnar T. Ordförande Rolf tackade för idag och avslutade mötet.  

 

 

JULAVSLUTNING

föreningens julavslutning avhölls den 11 januari i PRO-kontakten i Söderfors. Rolf Pettersson (ordförande) hälsade 40 medlemmar välkomna till dagens träff. Julgröt och skinksmörgås samt kaffe och mjuk pepparkaka serverades.

Dagens underhållare var vårt eget husband förstärkt med Åke Belin. Gänget spelade och sjöng flitigt och även övriga medlemmar sjöng med i allsången.

Ordförande läste upp från KPRs (kommunens pensionsråds) protokoll från deras möte i december och där var en del nyheter för oss i Söderfors.

Madeleine Rustas presenterade reseprogrammet som hon och Roland sköter om, till vår stora belåtenhef.

Siv F skötte lottdragningen vilket resulterade i många glada vinnare. "Kökstjejerna" tackades för nedlagt arbete på dagens fest. 

Ordförande påminde om föreningens årsmöte den 22 februari och önskade alla varmt välkomna då. 

 

LILLA JULAFTON

Vi firade Lilla Julafton fredagen den15 decemberi PRO-kontakten i Söderfors. Stämningen blev hög redan från början med glögg och musik och sång av Ola & Ulrika som stod för kvällens underhållning.

Ordförande (Rolf Pettersson) hälsade alla välkomna och därefter kunde vi smaka på den goda jultallriken. Info lämnades om kommande möten. Årsmöte blir den 22 februari 2018. Styrelsens budgetförslag gicks igenom och godkändes av de närvarande medlemmarna. Trafikombudet (Torsten Lindberg) påminde oss om att använda reflexer både på kläder och rullatorer så att vi syns i mörkret. 

Madeleine Rustas kunde för år 2018 erbjuda en hel del resor till våra medlemmar.

Ett musik-quiz presenterades av Ola & Ulrika där vi tävlade i lag och vinnarna fick med sig julgodis.

Kaffe och pepparkaka serverades och musikanterna spelade många glada låtar.

Siv F skötte lottdragningen som resulterade i många glada vinnare. Alla tillönskades en God Jul och ett Gott Nytt År.

Detta var årets sista möte och styrelsen framför stt stort tack till alla som besökt våra möten och till den oförtröttliga kökspersonalen.

 

 

SOPPLUNCH

Sopplunchen avåts i PRO-kontakten i Söderfors av ett sextiotal medlemmar den 23 november. Orförande Rolf P välkomnade såväl medlemmar som Gunnel Eriksson från ABF och "Jernbrukarna" som stod för underhållningen. Mötet inleddes sedan med sång och musik innan vi intog soppan (av ärttyp) med bröd och dryck. 

Rolf lämnade information om att vi förhandlat oss till rabatter hos några företag i Söderfors. Vi kommer att publicera en lista med företagens namn och vilken rabatt var och en av dem lämnar. Vi kommer att ställa upp med ett lag i PRO-vetartävlingen 2018.

Gunnel Eriksson och presenterade ett antal studiecirklar som ABF kan hjälpa oss med. Ta gärna kontakt med vår studieorganisatör (P-O Hallenberg) eller någon i styrelsen om ni är intresserade av att delta i en cirkel.

Kaffe och äppelkaka severades och Jernbrukarna sjöng och spelade så att taket nästan lyfte. Vilken spelglädje!!!

Lotteridragningen resulterade i många glada vinnare.

Rolf avslutade med att tacka tjejerna i köket och hälsade medlemmarna välkomna till Lilla Julafton den 15 december. 

 

SMEDSMIDDAG 

Den traditionella smedsmiddagen (rotmos och fläskkorv) avåts av 96 personer torsdagen den 26 oktober. Lotter såldes och vinnare drogs. Kaffe och kaka serverades. För underhållningen stod Inger och Skogis med sedvanlig bravur. Tack till arrangörerna. 

MEDLEMSMÖTE 

Den 14 september hölls medlemsmöte i "Träffen" i Mehedeby. Ett fetiotal medlemmar hade slutit upp och hälsades välkomna av vår ordförande Rolf Pettersson. Dagens gäst var Håkan Collin från landstingsstyrelsen. Vi vill ha en distriktssköterka på plats i Söderfors men han svarade att det inte finns någon som kan tjänstgöra i där. Någon tidpunkt för återstarten av ögonmottagningen i Tierp han inte lämna. Däremot kunde han meddela att ett mobilt närvårdsteam ska startas upp nu i oktober. Iteamet ska finnas enläkare och en sjuksköterska som ska var i tjänst klockan 8.00 - 16.30 på vardagar. Mobilt närvårdssystem erbjuder hembesök hos äldre personer med stora behov och personer med svåra funktionsnedsättningar. Han talade också om att Tierps vårdcentral kommer att få ytterligare 6 närvårdsplatser.

Madeleine Rustas prsenterade några resor de kommer att anordna nästa år, Riga 3 dagar med avresa 28 januari och en teaterresa till Alfta den 24 februari.

Kaffe och tårta serverades och spelemännen Ove och Göran underhöll oss. Ett stort tack till dem och "tjejerna" från Mehedeby som ordnat träffen i "Träffen". 

 

SURSTRÖMMINGSKALASET 

fredag 1 september avhölls i PRO-kontakten och lockade ca 35 personer som lät sig väl smaka av surströmming och i vissa fall andra mer väldoftande livsmedel.

 

Vid PRO-dagen 

fredagen 18 augusti vid Affärscentrum (ICA) såldes bröd (bakat av medlemmar) och lotter. På kvällen samlades cirka 30 medlemmar i PRO-lokalen till knytkalas. Ove och Göran stod för trevlig musik.

 

SOMMARFESTEN 

lockade ett 40-tal PROare av vilka ett fåtal kom iförda hatt. Kerstin och Alf premierades för sina vackra resp originella hattar. Kaffe dracks och kakor och bullar inmundigades med god aptit. Representant för kommunen presenterade ett integrationsprojekt tillsammans med några av medlemmarna som även de lät sig väl smaka av kaffe och kaka. För underhållningen svarade OLA och ULRIKA på ett utomordentligt sätt. Musikkrysset var mycket uppskattat.

 

VÅRSALLAD 

avåts tisdagen den 16 maj i Parkhallen. Vi serverades en god sallad med kassler, pasta och grönsaker. Kaffe och rabarberkaka med vaniljvisp avåts med god aptit.

Marianne Pettersson från KPR informerade oss om hur vi kan söka bostadstillägg.

Pro Accordion (sju goa gubbar) underhöll oss med musik och sång.

Lotter såldes, dragning förrättades och lyckliga vinnare sågs välja vid vinstborden.

Tack till alla för en trevlig sammankomst.

 

BOULE möte

torsdagen den 27 april i PRO-kontakten.

 

BIOKVÄLLEN 

besöktes av ett drygt dussin cineastiskt intresserade medlemmar som avnjöt film (En underbar jävla Jul) och lät sig väl smaka på korv med bröd och kaffe med muffins.

 

PÅSKLUNCH 

avåts av ett 80-tal deltagare som lät sig väl smaka av maten och kaffet (som vanligt förtjänstfullt fixat av vår trogna kökspersonal). Vår kommunpolis Kjell Åke Ederyd informerade oss om brottslighet riktad mot oss äldre och framför allt hur vi ska undvika att drabbas av den. Underhållningen levererades med ackuratess av Anders och Roland (stort tack). Paret Rustas informerade om aktuella resor. Ordförande Rolf P informerade. Siv F och Anita P företog lottdragning och utdelning av fina vinster. 

 

ÅRSMÖTE

Föreningen hade sitt årsmöte torsdagen den 23 februari klockan 14 i PRO-lokalen i Söderfors. Ett femtiotal medlemmar kom för att delta i årsmötet. Nicklas och Jan-Ove gjorde en stämningsfull parentation med musik och sång över de medlemmar som gått bort sedan det förra årsmötet. Årsmötet beslutade om ansvarsfrihet för styrelsen och valde ledamöter till styrelsen i enlighet med valberedningens förslag. Kaffe och semla serverades av köksgruppen. Blommor delades ut till ett antal medlemmar.

  

PROvetarna (frågesport).

Vi mötte ett lag från Östervåla-Harbo torsdagen den 9 februari i PRO-lokalen i Söderfors. De tävlande var tre i varje lag och publiken bestod av ett trettiotal entusiastiska PROare från Östervåla-Harbo och Söderfors-Mehedeby som med ramsor och glada tillrop hejade på sina lag. Efter en olidligt spännande tävling stod Östervåla-Harbo som segare med minsta möjliga marginal nämligen 1 poäng (21 mot 20). Vi önskar dem lycka till i deras fortsatta tävlande och själva kommer vi igen nästa år. Kaffe och en god smörgås smakade gott efter denna intellektuella kraftmätning. Stort tack till deltagare och publik.

 

JULAVSLUTNING 

45 glada PROare lät sig väl smaka av gröt och skinksmörgås samt kaffe och morotskaka. För musiken stod Roland och Anders till publikens förtjusning. Styrelsen informerade. Madeleine Rustas informerade om reseprogrammet för 2017. Som vanligt tackar vi kökspersonalen för ett gott arbete.

 

LILLA JULAFTON 

Vi serverades ett mycket gott julbord som avåts av de cirka 60 deltagarna. Information från styrelsen lämnades av ordföranden med bland annat förslag till budget för 2017. För underhållningen stod Sören och Hubbe som lockade till allsång och glada skratt med sitt uppskattade framträdande. Lotterivinsterna som denna gång bestod av olika saker gjorde förhoppningsvis vinnarna glada. Tack till er alla som kom och till den oförtröttliga kökspersonalen.

 

SOPPLUNCHEN (gula ärter)

avåts av ett sjuttiotal PROare torsdagen den 17 november i PRO-lokalen i Söderfors.

För underhållningen svarade Pro Accordion från Sandviken på ett förtjänstfullt sätt.

Information från styrelsen lämnades av ordföranden.

Lotter såldes och dragningen utmynnade i ett antal lyckliga vinnare.

Tack alla ni som kom och naturligtvis kökspersonal och övriga som jobbat.

 

SMEDSMIDDAGEN

Torsdagen den 27 oktober i Parkhallen. Ett hundratal personer (PROare och även tidigare anställda på företagen i Söderfors) kom till den traditionella smedsmiddagen. För underhållningen stod (med bravur) Hovkvartetten från Borlänge. Per Morberg berättade och visade bilder som beskrev Habias verksamhet från starten till nu. Maten bestod (som alltid) av rotmos och fläskkorv och till kaffet fick vi en välsmakande rulltårtsbakelse.

 

             

 

 

Här kan du räkna ut hur mycket mer skatt du betalar som pensionär.

Gör din beräkning och protestera NU

 

Boule Serie Spel 

 

En hand som håller i ett bouleklot i centrum av bilden med bouldespelande människor runt omkring.  

Aktiviteter och Resultat......

 

 

 

 

Aktuellt från Söderfors-Mehedeby

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.