A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Vård & omsorg

Är du vår nya sakkunniga inom äldreomsorg till Pensionärernas Riksorganisation?

Nu söker PRO en ny sakkunnig inom äldreomsorg för att bedriva opinionsbildning inom äldreomsorg och demokrati. Vi söker dig som vill arbeta för att förbättra äldre personers livsvillkor i Sveriges största pensionärsorganisation

2018-11-08 Pensionärernas Riksorganisation, PRO, påverkar och gör skillnad i frågor som är viktiga för äldre personer. Det handlar om ekonomi, boende, vård och omsorg och inte minst åldersdiskriminering. Vi är en intresseorganisation och mötesplats för cirka 350 000 medlemmar. På PRO:s kansli i centrala Stockholm arbetar idag 28 medarbetare och tillsammans driver vi pensionärernas intressen, samtidigt som vi erbjuder medlemmarna engagerande aktiviteter och personlig utveckling.  

Arbetsbeskrivning:

Som sakkunnig inom äldreomsorg ansvarar du för att bevaka och utveckla sakpolitik inom områdena äldreomsorg, boende för äldre, demokrati och inflytandefrågor, utifrån PRO:s styrdokument. Du stödjer och utbildar PRO:s representanter i kommunala pensionärsråd. Som sakkunnig tar du initiativ till opinionsbildning och utåtriktade aktiviteter i ovan nämnda sakpolitiska frågor. Du är också PRO:s representant externt på expertnivå, bland annat gentemot media. Därtill företräder du PRO i arbetsgrupper och i andra officiella sammanhang samt svarar på remisser. En annan viktig uppgift är att vara ett stöd i sakfrågor till PRO:s ordförande och till pressekreterare och kommunikatörer.I rollen som sakkunnig rapporterar du till den samhällspolitiska chefen och arbetar på enheten för Opinion och påverkan, tillsammans med andra sakkunniga och kommunikatörer.  

Kvalifikationer

Du har högskoleutbildning och några års erfarenhet av att arbeta med vård- och omsorgsfrågor. Du har erfarenhet från att delta i och driva projekt. Du har god förståelse för vad det innebär att arbeta i en politiskt styrd organisation och/ eller en intresseorganisation. Du har självklart ett stort intresse för frågor som rör äldre personers livsvillkor. Meriterande är erfarenhet av att framföra politiska budskap i kortare textformat, exempelvis i bloggar och på Twitter. 

Som person är du strukturerad och har förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du samarbetar gärna med andra, tar initiativ och får saker att hända. Du har lätt för att uttrycka dig, både muntligt och i skrift. 

Anställningsform och ansökan:

Anställningen är en tillsvidareanställning, heltid, vi tillämpar provanställning. Urvalet hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen in med din ansökan redan idag. Din ansökan med CV skickar du till anna.werkelin-ahlin@pro.sesenast den 26 november. 

 

Vill du veta mer om tjänsten kontakta Anna Werkelin Ahlin, samhällspolitisk chef, mobil 0738 07 07 88 eller e-post anna.werkelin-ahlin@pro.se.  

Dela den här artikeln:

Vi använder cookies för att ge dig den bästa möjliga upplevelsen av vår hemsida.