A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Möten och Samkväm finns i Aktiviteteskalendern, se meny överst på                                 

                  Kommande evenemang:

PRO SÖDERFORS-MEHEDEBY inbjuder sina medlemmar till 

LILLA JULAFTON fredagen den 15 december klockan 18 i PRO-kontakten i Söderfors. Jultallrik, kaffe och kaka serveras till en kostnad av 100 kr/person. Vi presenterar styrelsens budgetförslag för 2018. För underhållningen står Ola & Ulrica. Anmälan senast söndag 10 december till Anette G tel 313 68 eller Rolf P tel 30778. OBS inga efteranmälningar.

                           Hjärtligt välkomna!

 

 

PRO-GYMNASTIKEN börjar igen onsdagen den 13 september klockan 15.45 och fortsätter sedan onsdagar klockan 15.45. Plats Bruksskolans gymnastiksal i Söderfors. Ta med liggunderlag. Vi ser gärna även manliga deltagare. Hjärtligt välkomna hälsar Margareta.  

 

Väsktillverkning Terttu Honkonen kommer att hålla en kurs även under hösten med start tisdagen den 5 september klockan 13-15. Kursen kommer att vara varannan vecka. Lokal PRO-kontakten i Söderfors. Medtag symaskin. Har du frågor kontakta Terttu tel 0293-40123.

 

STICK-CAFÉ kommer att hållas varannan vecka klockan 18.30- ca 20.30 i PRO-kontaken i Söderfors med start onsdagen den13 september. Medtag handarbete  och fika efter eget tycke. Har du frågor kontakta Anita Pettersson tel 0293-31096. 

                            VÄLKOMNA!!!

             

 

        Pågående aktiviteter:

 

STAVGÅNG vi går onsdagar klockan 15.30. Samling vid ingången till idrottsplatsen (Bruksvallen).

 

BOULE  utomhusträning tisdagar och torsdagar klockan 10 vid Sven Sjöbergs Torg (ICA) när vädret tillåter. Matchspel måndagar, se aktivitetskalendern.

 

STYRKETRÄNING måndagar & torsdagar klockan13-15. Plats källaren under skolans matsal. Sommaruppehåll från 26 juni till och med 31 juli. Vi ses igen i augusti.

 

Gymnastik onsdagar klockan 15.45 - 16.45. Plats skolans gymnastiksal. Vårsäsongen avslutades onsdag 19 april. Start igen efter sommaren.

 

VÄSKTILLVERKNING se ovan.

 

STICK-CAFÉ se ovan.   

 

 

       Senaste evenemang: 

 

 

SOPPLUNCH

Sopplunchen avåts i PRO-kontakten i Söderfors av ett sextiotal medlemmar den 23 november. Orförande Rolf P välkomnade såväl medlemmar som Gunnel Eriksson från ABF och "Jernbrukarna" som stod för underhållningen. Mötet inleddes sedan med sång och musik innan vi intog soppan (av ärttyp) med bröd och dryck. 

Rolf lämnade information om att vi förhandlat oss till rabatter hos några företag i Söderfors. Vi kommer att publicera en lista med företagens namn och vilken rabatt var och en av dem lämnar. Vi kommer att ställa upp med ett lag i PRO-vetartävlingen 2018.

Gunnel Eriksson och presenterade ett antal studiecirklar som ABF kan hjälpa oss med. Ta gärna kontakt med vår studieorganisatör (P-O Hallenberg) eller någon i styrelsen om ni är intresserade av att delta i en cirkel.

Kaffe och äppelkaka severades och Jernbrukarna sjöng och spelade så att taket nästan lyfte. Vilken spelglädje!!!

Lotteridragningen resulterade i många glada vinnare.

Rolf avslutade med att tacka tjejerna i köket och hälsade medlemmarna välkomna till Lilla Julafton den 15 december. 

 

SMEDSMIDDAG 

Den traditionella smedsmiddagen (rotmos och fläskkorv) avåts av 96 personer torsdagen den 26 oktober. Lotter såldes och vinnare drogs. Kaffe och kaka serverades. För underhållningen stod Inger och Skogis med sedvanlig bravur. Tack till arrangörerna. 

MEDLEMSMÖTE 

Den 14 september hölls medlemsmöte i "Träffen" i Mehedeby. Ett fetiotal medlemmar hade slutit upp och hälsades välkomna av vår ordförande Rolf Pettersson. Dagens gäst var Håkan Collin från landstingsstyrelsen. Vi vill ha en distriktssköterka på plats i Söderfors men han svarade att det inte finns någon som kan tjänstgöra i där. Någon tidpunkt för återstarten av ögonmottagningen i Tierp han inte lämna. Däremot kunde han meddela att ett mobilt närvårdsteam ska startas upp nu i oktober. Iteamet ska finnas enläkare och en sjuksköterska som ska var i tjänst klockan 8.00 - 16.30 på vardagar. Mobilt närvårdssystem erbjuder hembesök hos äldre personer med stora behov och personer med svåra funktionsnedsättningar. Han talade också om att Tierps vårdcentral kommer att få ytterligare 6 närvårdsplatser.

Madeleine Rustas prsenterade några resor de kommer att anordna nästa år, Riga 3 dagar med avresa 28 januari och en teaterresa till Alfta den 24 februari.

Kaffe och tårta serverades och spelemännen Ove och Göran underhöll oss. Ett stort tack till dem och "tjejerna" från Mehedeby som ordnat träffen i "Träffen". 

 

SURSTRÖMMINGSKALASET 

fredag 1 september avhölls i PRO-kontakten och lockade ca 35 personer som lät sig väl smaka av surströmming och i vissa fall andra mer väldoftande livsmedel.

 

Vid PRO-dagen 

fredagen 18 augusti vid Affärscentrum (ICA) såldes bröd (bakat av medlemmar) och lotter. På kvällen samlades cirka 30 medlemmar i PRO-lokalen till knytkalas. Ove och Göran stod för trevlig musik.

 

SOMMARFESTEN 

lockade ett 40-tal PROare av vilka ett fåtal kom iförda hatt. Kerstin och Alf premierades för sina vackra resp originella hattar. Kaffe dracks och kakor och bullar inmundigades med god aptit. Representant för kommunen presenterade ett integrationsprojekt tillsammans med några av medlemmarna som även de lät sig väl smaka av kaffe och kaka. För underhållningen svarade OLA och ULRIKA på ett utomordentligt sätt. Musikkrysset var mycket uppskattat.

 

VÅRSALLAD 

avåts tisdagen den 16 maj i Parkhallen. Vi serverades en god sallad med kassler, pasta och grönsaker. Kaffe och rabarberkaka med vaniljvisp avåts med god aptit.

Marianne Pettersson från KPR informerade oss om hur vi kan söka bostadstillägg.

Pro Accordion (sju goa gubbar) underhöll oss med musik och sång.

Lotter såldes, dragning förrättades och lyckliga vinnare sågs välja vid vinstborden.

Tack till alla för en trevlig sammankomst.

 

BOULE möte

torsdagen den 27 april i PRO-kontakten.

 

BIOKVÄLLEN 

besöktes av ett drygt dussin cineastiskt intresserade medlemmar som avnjöt film (En underbar jävla Jul) och lät sig väl smaka på korv med bröd och kaffe med muffins.

 

PÅSKLUNCH 

avåts av ett 80-tal deltagare som lät sig väl smaka av maten och kaffet (som vanligt förtjänstfullt fixat av vår trogna kökspersonal). Vår kommunpolis Kjell Åke Ederyd informerade oss om brottslighet riktad mot oss äldre och framför allt hur vi ska undvika att drabbas av den. Underhållningen levererades med ackuratess av Anders och Roland (stort tack). Paret Rustas informerade om aktuella resor. Ordförande Rolf P informerade. Siv F och Anita P företog lottdragning och utdelning av fina vinster. 

 

ÅRSMÖTE

Föreningen hade sitt årsmöte torsdagen den 23 februari klockan 14 i PRO-lokalen i Söderfors. Ett femtiotal medlemmar kom för att delta i årsmötet. Nicklas och Jan-Ove gjorde en stämningsfull parentation med musik och sång över de medlemmar som gått bort sedan det förra årsmötet. Årsmötet beslutade om ansvarsfrihet för styrelsen och valde ledamöter till styrelsen i enlighet med valberedningens förslag. Kaffe och semla serverades av köksgruppen. Blommor delades ut till ett antal medlemmar.

  

PROvetarna (frågesport).

Vi mötte ett lag från Östervåla-Harbo torsdagen den 9 februari i PRO-lokalen i Söderfors. De tävlande var tre i varje lag och publiken bestod av ett trettiotal entusiastiska PROare från Östervåla-Harbo och Söderfors-Mehedeby som med ramsor och glada tillrop hejade på sina lag. Efter en olidligt spännande tävling stod Östervåla-Harbo som segare med minsta möjliga marginal nämligen 1 poäng (21 mot 20). Vi önskar dem lycka till i deras fortsatta tävlande och själva kommer vi igen nästa år. Kaffe och en god smörgås smakade gott efter denna intellektuella kraftmätning. Stort tack till deltagare och publik.

 

JULAVSLUTNING 

45 glada PROare lät sig väl smaka av gröt och skinksmörgås samt kaffe och morotskaka. För musiken stod Roland och Anders till publikens förtjusning. Styrelsen informerade. Madeleine Rustas informerade om reseprogrammet för 2017. Som vanligt tackar vi kökspersonalen för ett gott arbete.

 

LILLA JULAFTON 

Vi serverades ett mycket gott julbord som avåts av de cirka 60 deltagarna. Information från styrelsen lämnades av ordföranden med bland annat förslag till budget för 2017. För underhållningen stod Sören och Hubbe som lockade till allsång och glada skratt med sitt uppskattade framträdande. Lotterivinsterna som denna gång bestod av olika saker gjorde förhoppningsvis vinnarna glada. Tack till er alla som kom och till den oförtröttliga kökspersonalen.

 

SOPPLUNCHEN (gula ärter)

avåts av ett sjuttiotal PROare torsdagen den 17 november i PRO-lokalen i Söderfors.

För underhållningen svarade Pro Accordion från Sandviken på ett förtjänstfullt sätt.

Information från styrelsen lämnades av ordföranden.

Lotter såldes och dragningen utmynnade i ett antal lyckliga vinnare.

Tack alla ni som kom och naturligtvis kökspersonal och övriga som jobbat.

 

SMEDSMIDDAGEN

Torsdagen den 27 oktober i Parkhallen. Ett hundratal personer (PROare och även tidigare anställda på företagen i Söderfors) kom till den traditionella smedsmiddagen. För underhållningen stod (med bravur) Hovkvartetten från Borlänge. Per Morberg berättade och visade bilder som beskrev Habias verksamhet från starten till nu. Maten bestod (som alltid) av rotmos och fläskkorv och till kaffet fick vi en välsmakande rulltårtsbakelse.

 

             

 

 

Här kan du räkna ut hur mycket mer skatt du betalar som pensionär.

Gör din beräkning och protestera NU

 

Boule Serie Spel 

 

En hand som håller i ett bouleklot i centrum av bilden med bouldespelande människor runt omkring.  

Aktiviteter och Resultat......

 

 

 

 

Aktuellt från Söderfors-Mehedeby

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks