A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Välkommen till PRO Torestorp-Älekullas Hemsida.

 

Samorganisationens hemsida

 

 

HÖNSALOTTAS LUFFARMUSEUM

 Vårens resa den 27 maj! 

Följ med på en vandring i luffarens fotspår.

Sveriges största luffarmuseum hittar du i Boda Glasbruk. Museet är nyrenoverat och har handikappsanpassade lokaler. Här träffar du Snacke-Per och Hönsalotta som berättar både sanna och mindre sanna historierna om dåtidens luffare.

I museet visas bland annat luffarfilm, luffarslöjd och en tavelutställningen med unik luffarkonst, med mer än 100 tavlor, av Herman "HA" Andersson. Här finns även tavlor målade av "Björnjägaren" alias Nils Rundgren, Kosta-Lasse och Nisse Skåne.

Museet tar emot grupper och bokningar hela året. Beställ gärna deras omtyckta Luffarbuffé till besöket. Den innehåller svensk husmanskost som sill, ägg, potatis, isterband, stekt fläsk, köttbullar, kroppkakor med mera. Till kaffet serveras det äkta ostkaka med sylt och grädde. De ordnar även äkta Luffarsill - hyttsill.

Vi reser från Torestorp kl 07.00

Bild från vårens första härliga  promenad i HULTA med omnejd. Bilden är tagen utanför Per-Oves mormors gamla ladugård. Vi vandrade genom en härlig vårlig natur och fick se de första tussilagorna för i år. Promenaden gick sedan förbi Kronängsberget, Slottsberget, Gamla Hulta Kvarn numera kraftstation och Tegelbruket där P-O berättade så gott han kom ihåg om hur det var på sin mormors tid för  ca 60-70 år sedan. promenaden avslutades med en härlig kaffestund vid Mornmors gamla hus som ännu finns kvar.
Text o foto av Per-Ove Esbjörnsson.

 

 

Läs och Rese-cirkel

Resmålet blev till Stockholm. Vi reser med Brunossons resor den 25 juli och just nu är vi 14 st, men vi vill gärna bli flera! Anmäl ditt intresse till Inga-Maj 55294.

Kostar 4990:- för fyra dagar. Gå gärna in på: www.brunossons.com och leta upp resan Stockholm skärgård.

 

 

Final i veteran-vetarna där Kinna vann över Torestorp-Älekulla med 19-15 som därmed går vidare. Vi gratulerar Kinna till vinsten.

 

 

 
Foto: Karin Granberg

 

Matt-curling är kul! Välkomna att vara med tisdagar kl. 16.00 i Torestorpsskolans gympasal.

 

 

Styrelsen 2015

Bakre raden från vänster: Kassör Stig Håkansson,Ledamot Kjell Christiansson,

Ordförande Per-Ove Esbjörnsson. Undre raden från vänster:  Studieorganisatör Inga-Maj Abrahamsson, Sekreterare IngBritt Johansson, Ledamot Kerstin Hedberg och Elsa Eckergren. Saknas Sune Andersson och Arne Andersson.

 

 

Om vår förening ska bli en aktiv och rolig förening att var med i, måste vi alla hjälpas åt och komma med förslag och ideer. Kom till våra medlemsträffar! Du behövs! Gör din röst hörd!!

Skicka bilder och texter eller annat som du tycker är viktigt att informera om.
Skickas till:sommarmorgon@telia.com 

 

TIPS

Är texten på sidorna för liten att läsa?

Håll in Ctrl och tryck på  plustangenten  
en eller flera gånger så förstoras texten.
Återställ storleken med Ctrl 0

                


Hemsideansvarig:
IngBritt Johansson   tel 076-79 64 732 eller 0320-55627
Mailadress: sommarmorgon@telia.com

Aktuellt från Torestorp-Älekulla

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks