A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z Å Ä Ö

Julen är här!

Vilken julstämning på vårt medlemsmöte!

Härlig julstämning spred sig över Kyrkans Hus när 69 medlemmar kom för att fira in julen med oss. Barnen från Stjärnans förskola sjöng julsånger för oss med hjälp av deras ledare. Ordförande informerade kort om kommande aktivitetsstarter på det nya året. Därefter serverades kaffe med hembakade julkakor. Efter kaffet underhöll Mats Lunnergård och Sam Larsson, kantor och kyrkovaktmästare, med fina stämningsfulla julsånger. Vilka röster! Rune Håkansson deklamerade enligt tradition "Tomten" skriven av Viktor Rydberg. 

Hur är det med er? Har julkänslan infunnit sig?

 
Hos mig lyser rött nästan med sin frånvaro...
...fast, någon enstaka liten klick av rött går ju nästan inte undvika. En röd liten tomtemor väntar på barnbarnen och tomten som är målad av Glans en gång före länge sedan kommer ju fram varje år. Nej, jag är inte så traditionell jag har tagit till mig den nyare trenden med grått, vitt och svart. Men det viktigaste är ju att trivas. 

Vitt lyser ju också med sin frånvaro... 
...utomhus. ”Midvinternattens köld är hård….. snön lyser vit på fur och gran, snön lyser vit på taken. Endast tomten är vaken”, skrev ju Viktor Rydberg i sin dikt ”Tomten”. Nja det stämmer ju inte i år. Ingen julstämning precis. Igår fick julgranen komma in, då kom känslan lite mer, tack och lov!

Hoppas ni får en fröjdefull jul med mycket ljus och värme och att tomten kan hålla sig vaken och besöka oss alla.

God Jul & Gott Nytt År!
gm/ Bodil Samevik, 19 december 2014


Aktuellt från Tyringe

Till nyhetsarkivet
Aktivitetskalendern

Nyheter från PRO Riks